Как да инсталирам?

Електронни таблици
MS Office
Самоусъвършенстване
Личностно развитие
Мотивация
Организация
Полезни навици
Продуктивност
Microsoft Windows OS
Трикове и тънкости с Windows 10
Windows 10

Имам лаптоп, който е с Touch screen. Отначало бях на Windows 8.1 и можех да го използвам. Когато преминах обаче на Windows 10, функцията Таблет не ми проработи и аз не мога да използвам вече този Touch screen. Чух, че трябва да инсталирам допълнително драйвери за да проработи тази функция. Бихте ли ми казали кои са тези драйвери, как да ги изтегля и инсталирам!

Правилно са те насочили към инсталиране на Driver - и.

Влез на сайта на производителя на лаптопа ти съответно там намери товя модел съответо ще има раздел Drivers за модела ... най - добре да си ги изтеглиш от там.Надявам се има за win 10.

Направих го. Инсталирах маса драйвери, но за съжаление без резултат! Може би има някаква несъвместимост, не знам. Може би при инсталирането на WINDOWS 10 Microsoft трябваше да ме предупреди!

Инсталирането на множество драйвери не е решение, ако не е правилният драйвер. Бихте ли дали повече информация за марка и модел? Откъде теглихте драйвери и какви инсталирахте?

На интернет страницата на производителя в раздела поддръжка трябва да има всички драйвери за частите на компютъра (оптично у-во, видео, звукови и мрежови карти екрани четци и пр. и пр.) Там трябва да пише и за коя операционна система са предназначени. Може да няма за Уиндоус 10. Обърнете внимание че обикновено на тези сайтове поместват и драйвери и управляващи приложения (Utilities) и двете се инсталират що-годе еднакво, но само едното е истински драйвер. Ако няма драйвери за уиндоус 10 намирате правилния драйвер за тактилния екран деинсталирате го ако е бил вече сложен и след това го инсталирате в режим за съвместимост за Уиндоус 8, както е показано на картинката. Има вероятност да проработи.

Проблемът е, че има дупка в драйверите за WIN10. Windows няма драйвери за абсолютно всички устройства, а само за на-популярните и марковите, с чиито производители Microsoft има договорености да им бъдат предоставени от производителя. Производителите произвеждат изделията си с драйвери за продаваният към момента Windows, но за старо произведение и продадени изделия те нямат интерес да пишат тепърва драйвери за нови версии на Windows. Бруталната истина е, че така полека-лека със смяната на актуалната версия на Windows използваните от потребителите устройства "умират" и разчистват пазара за продажби на нови изделия.

Най-добрият начин за търсене на правилният драйвер, е с т.нар. Hardware Ids, в Device Manager.

Опитайте да потърсите драйвери от

https://driverpack.io/bg https://driverpack-solution-online.en.softonic.com/

Дават около 90-95% успешни драйвери.

Но много внимателно четете "ситните букви" за това, което предлага продуктът, защото освен желаните драйвери той инсталира по свое виждане допълнителен софтуер, който може да направи инсталацията на WIN неприятна за ползване - антивирус Avast, продукти за гледане на филми и клипове, които се месят в работата на други продукти и пр.

Аз ползвам driver booster - https://www.iobit.com/en/driver-booster.php

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.