Защо се изгубват водещите линии, които очертават т.нар. безопасна зона?

Уеб дизайн
Графика
CorelDraw
Графичен дизайн
Векторна графика
Растерна графика
Графичен дизайн с CorelDraw

Когато стигна до етапа, в който въвеждам +4 мм , водещите линии, които очертават така наречената безопасна зона ми се губят. Как да ги покажа?

Благодаря за изпратените изображения. От тях веднага се вижда, че е увеличен размера на работния лист вместо на фона. В лентата горе са посочени формат Custom и размерите на листа вместо координати и размери на обекта, който служи за фон. Вижте в тази част от урока (може да намалите скоростта от бутончето в лентата на плейъра), че се увеличава размера на правоъгълника.

Вероятно при вас фонът е бил деселектиран и заради това при въвеждане на отпускането се променя размера на листа. Именно по тази причина се скриват водещите линии Margins - получава се противоречие относно мястото, където да се визуализират. Ако намалите размера на листа, отново ще се покажат.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.