Защото не обичам да съм еднаква с останалите :) се потрудих малко

Уеб дизайн
Графика
CorelDraw
Графичен дизайн
Векторна графика
Растерна графика
Графичен дизайн с CorelDraw

Защо ? Искам да попитам дали трябва да конвертираме цветовете от нашето изображение ( картинката с розите ) в подходящи за принт цветове? Или можем да ги оставим така в jpg формат

Привет, Теодора! Ако проектът предстои да бъде изпратен за пълноцветен печат – да, трябва всички елементи с RGB или други (различни от CMYK) цветове, да се преобразуват в CMYK.

Независимо от файловия формат (jpg, tiff или др.) на изходните растерни изображения, е добре да се проверяват документите за несъответстващи спрямо конкретното приложение цветове.

Проверката на файловете е разгледана по-нататък в модула в този урок.

Благодаря за бързият отговор . Значи това важи и за брошури и диплянки ? Но в такъв случай при конвертирането цвета става с друга стойност или поне при мен се разми по този начин от горе

Да, важи при файловете за всички печатни материали. За да може това, което виждаме на монитора, да ни даде представа за бъдещия резултат, според типа на печата използваните в документа цветове трябва да са в съответния цветови модел. Така своевременно могат да се нанесат корекции и да се избегнат „изненадите“.

Разликата след конвертиране е заради различния обхват на двете цветови пространства. CMYK не може да възпроизведе по-искрящите цветове по абсолютно същия начин, по който се виждат в RGB. пример

Благодаря ви , а когато имаме брошури със снимки , то тогава не пипаме снимките предполагам?

Напротив, и снимките трябва да са в CMYK. В противен случай на монитора в RGB ще ги виждаме ярки и искрящи, а всъщност ще се отпечатат с по-приглушени цветове.

Най-добро сравнение може да се направи при снимки с много ярки, „неонови“ цветове.

Благодаря ви !

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.