Как да увеличите с 50% производителността във фирмата си?

Някои анализи и доклади за състоянието на България и българската икономика го казват директно, а в други трябва да се задълбаем, за да го разберем, но изводът е следният:

“Българската икономика страда поради ниската производителност на труда.”

Целта на тази статия е да ви представим конкретни решения, които могат да увеличат производителността на вашия екип с невероятните 50%.

Но първо нека да декодираме проблема:

Защо производителността е важна?

Когато един служител има ниска производителност, то той за повече време извършва по-малко количество работа. Това означава, че носи по-малко стойност фирмата или казано по-друг начин – изкарва по-малко пари. Съответно тя не може да си позволи да му плаща по-висока заплата. 

Продуктивност и производителност - от какво са съставени - качество, количество и ефективност

Е. Голдрат, известен със своята „теория на ограниченията“, подчертава, че „една верига е толкова силна, колкото е силна най-слабата й брънка“. Стратегическото виждане тук е ясно – намерете кои са слабите звена във вашата организация и им помогнете да се изравнят с останалите.

Бизнесите, които се стремят към развитие, често приравняват своята производителност с тази на най-непродуктивния служител.

Непродуктивните служители дърпат цялата организация назад, колкото и продуктивни да са останалите. Затова е важно да се обръща внимание именно на тях!

Как обучението променя играта?

Питър Дракър, един от величайшите бизнес мислители, казва, че вече не сме в епохата на ръчния труд. Добре дошли в „епохата на умствения труд“. И дори дейността ни да е свързана или да зависи от хора, които извършват ръчен труд, то истинската сила и иновации идват от хора, които мислят, творят и решават проблеми.

В епохата на умствения труд, основният инструмент, от който зависи успехът на вашата фирма, е компютърът!

Но още по-важни са уменията на хората, които ще използват този инструмент.

Затова консистентното обучение и постоянното развитие на служителите е ключът за успеха на всеки бизнес!

Обучението е това, което ще отключи потенциала на вашия екип и ще помогне на служителите в него да работят много по-ефективно и уверено!

Това е и мисията ни в Аула – чрез нашите фирмени обучения да помагаме на екипите да работят по-ефективно и уверено с компютърните програми. А, по-глобалната цел е да пренапишем следващата глава за българската икономика – една, изпълнена с иновации, растеж и преуспеващи компании!

Вместо да се борим с тях, ефективно да използваме новите технологии

През годините сме наблюдавали един често срещан проблем: служители, които се „борят“ с компютъра, вместо да използват пълния му капацитет и възможности.

Резултатът?

80% от времето хората пропилява в борба със софтуера, с който работят и само 20% в извършването на реалната, ценна работа, за която са наети.

Целта на фирмените обучения в Аула е да обърне тези проценти и служителите да съумеят да автоматизират повтарящите се действия.

Представете си, че вашите служители използват 80% от времето си за креативна, иновативна и стратегическа работа, а останалите 20% за рутинни дейности. Това е нашата мисия – да трансформираме начина, по който фирмите използват технологията. Така служителите ще имат повече време и ресурси за работата, която носи стойност за бизнеса.

Недостатъците на стандартните компютърни обучения

Традиционните курсове за компютърни умения често не водят до желаните резултати. Много от фирмите дори избягват да инвестират в обучения на своите служители, предвид високите разходи и неясната възвръщаемост.

Дори тези компании, които инвестират в развитието на екипа си се сблъскват с динамиката на технологичния прогрес – програмите се обновяват така бързо, че информацията от курсовете бързо остарява или се забравя.

Силата на синергията (1+1=3)

Поставете се в ситуация, където всеки служител трябва да компенсира недостигащите умения на другите – така всички ще работят с темпото на най-бавния. Методът, за който ще ви разкажем в следващата точка, помага на екипите да редуцират грешките и да автоматизират част от задачите си, повишавайки общото ниво на ефективност.

Представете си, че двама служители споделят и прилагат едни и същи високи стандарти на работа, знаят как да работят ефективно и използват унифицирани стилове и шаблони на софтуера, то техните усилия ще се мултиплицират, като така в крайна сметка 1 + 1 на практика наистина започва да е равно на 3.

Производителността - пътят към фирмения успех

Нашият иновативен подход – „Аула Ефективни Екипи“

След задълбочени изследвания и консултации с бизнеси, търсещи ефективни решения, създадохме система на обучение, която бихме избрали за нашия собствен екип. Тя се съобразява с индивидуалните нужди на всеки един служител.

Тази програмата се казва „Аула Ефективни Екипи“ и включва следните компоненти:

Продължително обучение, съобразно нуждите на служителите

Всеки човек учи с различно темпо и съобразяването на това е ключово за ефективното усвояване на нови знания и умения.

Онлайн обучението в Аула - ключът към повишената производителност в екипа

Затова интензивните курсове рядко работят или поне не за всички – продължителността на обучението е прекалено кратка, а информацията е много.

Гъвкавост в графика

Курсовете в Аула са на запис и са изцяло онлайн, което означава, че членовете на вашия екип не могат да си позволят оправдания от типа „не мога да намеря време“ или „няма как да стигна в 18:30 на мястото на обучението“.

Уроците могат да бъдат гледани по всяко време – сутрин с кафето, вечер преди лягане, в обедната почивка, през уикенда или когато човек има възможност.

Постоянно добавяне на нови курсове

Освен да обновяваме и допълваме вече създадените над 70 обучения, в Аула всяка година добавяме напълно нови курсове, като се стремим да има поне по един такъв за всяка категория.

Неограничен онлайн достъп до минали обучения

Освен до настоящите обучения, служителите ще имат достъп до вече преминатите курсове като по този начин ще могат да си преговарят материала или да си проверяват нещо конкретно, което ги интересува.

Връзка с преподавателя

Служителите могат да задават своите въпроси към преподавателите, а и към други обучаващи се, при възникване на проблем или въпрос по време на работа.

Месечни отчети за мениджмънта

Всеки месец ще имате достъп до отчети, показващи активността и прогреса на служителите, които желаят да се развиват, и тези, които не са заинтересовани от обучението.

Онлайн обучението в Аула - ключът към повишената производителност в екипа

Удостоверения за завършено обучение

Удостоверения, издавани от учебен център "Аула" - Аула удостоверение, МОН удостоверение и Europass приложение

Аула е лицензиран център за обучение към Министерството на образованието и науката и за повече курсове имаме правото да издава удостоверения към МОН за част от професиите компютърен график и графичен дизайнер.

Достъпна месечна такса

Предлагаме възможност за месечно заплащане, което представлява само малък процент от разходите за всяка работна позиция, за разлика от големите еднократни плащания.

Гъвкавост в договорите

Предоставяме възможност за прекратяване на обучението по всяко време без неустойки, ако не получите това, което сме ви обещали!

Двойна гаранция

Гаранция за увеличена производителността

30 дневна гаранция за увеличена производителност - връщане на таксата за курса

Може да тествате нашата програма за един месец. Ако в рамките на този период не отчетете подобрение в уменията и производителността на вашия екип, ние ще ви възстановим пълната сума от таксата.

Гаранция за запазена инвестиция

Едно от притесненията на управителите, заради което не искат да инвестират прекалено много в обучението и развитието на даден служител, е страха, че този човек ще напусне фирмата, което означава, че инвестицията е загубена.

В Аула поемаме този риск за вас! Ако служител напусне, предлагаме безплатно обучение за неговия заместник за първите три месеца.

Този страх на мениджърите обаче често се оказва неоснователен, като дори се получава точно обратното – инвестицията в тях ги кара да се чувстват по-мотивирани да допринасят за успеха на бизнеса. Това, че проявявате грижа и отношение към тях е много ценно и те ще ви се отблагодарят!

Фирмите обичат Аула

„Искам да ви кажа, че не съм виждал по-добра форма за обучение – онлайн обучението, обратната връзка, продължителният период и не на последно място добре поднесеният материал. Много съм доволен от възможността за тези курсове и съм още по-доволен от рязката промяна в мнението на нашите специалисти – от скептично настроение към мога да кажа пълно одобрение. Поради тази причина записахме втора група а вероятно след нова година ще запишем и други специалисти.“

Мнение на Христо Ценев
ХИМКОМПЛЕКТ ИНЖЕНЕРИНГ

Кои обучения да изберете?

В Аула ще намерите над 70 курса за всякакъв тип софтуери – от базовите програми Word, Excel, PowerPoint до по-специализираниете AutoCAD, Photoshop, Illustrator, WordPress, 3Ds Max, Revit и т.н.

Може да разгледате всички обучения на нашия сайт: https://aula.bg/

За да определите кои обучения ще помогнат на вашия екип да работи по ефективно си задайте следните въпроси:

  1. Кои са софтуерите, които се използват най-често във вашия екип?
  2. Как се справят колегите/ служителите ви в работата с този софтуер – срещат ли затруднения, налага ли им се често да търсят помощ?
  3. Използват ли колегите/ служителите ви ефективно софтуера – отнема ли им повече време от необходимото за приключването на дадена задача?
  4. Крайният резултат удовлетворява ли ви или често го връщате за преработка?
  5. На какво ниво са уменията на колегите/ служителите ви и какви са типовете проблеми, с които се сблъскват? (Това ще определи дали се нуждаят от обучение за начинаещи или за напреднали)

След като си отговорите на тези въпроси, то следващата стъпка е да се свържете с нас.

Ние ще ви насочим към най-доброто решение за вашия бизнес!

Заявете индивидуална оферта

Надяваме се, че успяхме добре да изложим тезата си за това защо инвестицията в развитието на уменията на вашите служители е най-смисленото нещо, което може да направите като мениджъри.

Освен, че ще допринесете за подобрената ефективност на работния процес и следователно за увеличаването на печалбата за бизнеса, ще създадете среда, в която служителите ви ще се чувстват ценни, удовлетворени и много по-мотивирани.

Ако желаете, ние от Aula.bg, да бъдем ваш партньор в постигането на по-добри резултати за вашия бизнес чрез консистентни и структурирани обучение, то свържете се с нас!

Радослав Радоев - мениджър бизнес клиенти в Aula.bg

Радослав Радоев – мениджър бизнес клиенти в Aula.bg

Тел: 0884-90-60-67

Имейл: radoev@infosense.bg

Може да направите и бързо запитване в края на страницата: https://aula.bg/site/firmi/