Първи стъпки в работата с Neural Filters

Photoshop: Първи стъпки в работата с Neural Filters

С напредването на технологичния свят става все по-често срещано приложението на машинно обучение.

IT сферите са сред най-изявените сектори, които прилагат този подход с цел автоматизиране и по този начин олекотяване на сложни и монотонни задачи.

Креативните софтуери на Adobe бързо наваксват в тази посока, като последните версии на Photoshop получиха ново допълнение в лицето на Neural Filters.

Имайте предвид, че трябва да разполагате с инсталиран Photoshop CC 2019 или по-новите му версии.

Какво представляват Neural Filters?

Neural Filters или неврални филтри са колекция от инструменти за манипулиране на изображения, които са изградени на база машинно обучение.

Тези филтри ви позволяват да измените вашето изображение по неразрушителен начин в рамките на няколко секунди, като да поставите усмивка на човек, който не се е усмихнал или да превърнете летен пейзаж в зимна приказка.

Как се използват Neural Filters?

На този етап невралните филтри са експериментални и някои от тях е нужно да бъдат свалени, за да можете да работите с тях.

Първо, трябва да кликнете на меню Filters и след това на Neural Filters.

Когато го направите ще ви се отвори прозорец, в който ще видите разнообразни филтри, с които можете да боравите, като например Smart Portrait.

Smart Portrait разполага с различни слайдъри, които ви дават възможността да промените изражението на портретна снимка, да състарите или подмладите човек, както и да боравите с маски за допълнителен контрол.

Макар и невралните филтри да предоставят доста амбициозни опции за коригиране на изображения, те съвсем не са съвършени.

Докато работите с тях често ще получавате смесени резултати като размазвания, нереалистично осветяване на обект, както и заличаване на ключови елементи от снимката, която обработвате.

Именно поради тази причина е важно да имате предвид, че neural filters е по-скоро средство за поставяне на една добра основа, върху която ще надградите с всички останали инструменти, които предлага Photoshop.

Ефективна работа с Neural Filters

За да извлечете повече от невралните филтри е добре първо да овладеете най-важните инструменти във Photoshop, които ще ви помогнат да изгладите несъвършенствата от получените резултати.

За това ви препоръчваме да преминете основния курс по Photoshop, който ще ви запознае с най-често използваните инструменти, както и ще ви покаже  трикове, които ще направят работата ви с програмата по-лесна и ефикасна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *