Новите курсове в Аула тази есен

Тази есен сме ви подготвили много нови възможности, с които да подобрите вашите компютърни умения и да бъдете по-продуктивни на работното си място. Курсовете, които може да очаквате скоро, обхващат разнообразни сфери, така че всеки да може да задълбочи знанията си в определено направление, да разшири компетенциите си и/или да се научи как да работи по-ефективно. 

1. Google Workspace

Първият курс, който вече ви представихме в началото на Август месец, е Google Workspace. Това е платформа, обединяваща всички основни инструменти, необходими в работата ни с компютър (Gmail, Google Drive, Calendar, Meet, Chat, Docs, Sheets, Slides и др.). С тяхна помощ ние създаваме съдържание, планираме и организираме задачаите си, осъществяваме комуникация с колегите си и споделяме нашите идеи и проекти.

Курсът по Google Workspace ще ви даде ценни знания за това как да използвате тези инструменти по възможно най-оптималния начин, за да подобрите комуникацията, колаборацията, организацията и ефективността на работа във вашия екип, работна среда и/или учебно място. Чрез намаляване на броя на операциите, които извършвате в процеса на вашата работа, ще пестите време, усилия и средства.

С Google Workspace не е нужно да работите повече, за да постигате целите си. Трябва само да оптимизирате начина, по който правите нещата! 

Научете повече за курса по Google Workspace в нашия блог и се запишете за него тук.

2. Camtasia

Какво е Camtasia?

Накратко това е софтуер за екранно записване и видео редакция, който съществува вече повече от 15 години и има над 24 милиона потребители. Camtasia е изключително полезен софтуер за всеки, който създава видео уроци и/или всякакъв вид екранни предавания.

Всичко, което ви е нужно за създаването на едно видео, се намира на едно място, което представлява едно удобство, защото се елиминира необходимостта от използването на отделни софтуери за записване и редактиране. В курса ще научите за всички характеристики и функции на Camtasia, с помощта на които да създавате ваше уникално видео съдържание. 

Прочетете повече за Camtasia в нашия блог тук.

3. Microsoft OneNote

OneNote е другият ни специален курс, който да очаквате с нетърпение, защото представлява поредното ни предложение към вас, което ви обещава да промени начина, по който организирате задачите си, а добрата организация е ключът към постигането на всяка една цел. 

Но какво представлява OneNote?

OneNote е дигитален  “бележник”, позволяващ ви да си водите записки, да събирате и споделяте информация в свободна форма по всяко време и от всяко място. OneNote ви позволява да създавате секции и страници точно като традиционен бележник; да конвертирате ръкописни бележки в текст; да записвате аудио и видео материали; да се свързвате с други приложения и т.н.

С OneNote ще успеете да подредите мислите си и да ги сглобите във вдъхновяващи идеи, които да споделите с вашите колеги/партньори/състуденти.

Очаквайте скоро статия в нашия блог по темата, както и самия курс в платформата на Аула!

4. Cubase

Следващото ни есенно предложение е дигиталната аудио платформа Cubase, която позволява да създавате свои собствени проекти и миксове, както и да подобрявате качеството на вече съществуващи песни.

Cubase представлява едно цялостно музикално решение и е един от най-популярните и използвани музикални софтуери. Той притежава почти всички инструменти, необходими за създаването на един музикален продукт – от записване през редактиране и аранжиране до изпипването на най-малките детайли.

Курсът Cubase е подходящ както за хора, които тепърва навлизат в създаването и редактирането на музикални проекти, така и за хора с опит, които желаят да надградят знанията и уменията си, за да бъдат най-добрите в своята сфера.

5. ZBrush

А, ако проявявате интерес към 3D моделирането или това е ваша професия, то курсът ни по ZBrush навярно ще ви бъде изключително полезен!

Това е един от най-иновативните инструменти за създаването на 3D модели с висока резолюция, който се използва често от професионални студиа за филми и видеоигри по цял свят.

Множеството инструменти, функции и ефекти, които софтуерът поддържа, ви позволяват да реализирате вашите креативни идеи с лекота и същевременно да имате повече контрол върху всеки един процес. Със ZBrush дребните детайли никога повече няма да са проблем!

Не изпускайте възможността да научите как да боравите с всички инструменти на софтуера и да бъдете по-гъвкави в процеса на вашата работа.

6. Excel – формули и функции

Excel е изключително ценна програма за всеки, който работи на компютър, но множеството нейни инструменти, функции и формули могат да ни объркат и да ни откажат от това да я прилагаме, от което бихме могли да загубим много.

Затова сме ви подготвили следния курс – Excel формули и функции, в който подробно ще се запознаете с всички възможности на приложението. Ще разширите компетенциите си за работа с Excel и ще бъдете по-гъвкавки и продуктивни.

В курса ще научите всичко за: общите настройки за ползване на формули, формати, групи и видове формули; всичко за текстовите функции; за математически, статистически, времеви и логически функции, както и за още много други. Всичко това ще бъде подкрепено с практически примери, които да ви помогнат да усвоите по-добре наученото!

7. SketchUP

Имаме и още един курс, който ще е от ползва на хората, занимаващи се с 3D моделиране на професионално или любителско ниво.

SketchUp се отличава с интуитивно изградения интерфейс и обширната база данни от модели, създадени от потребители и достъпни за изтегляне.

Софтуерът може да ви бъде полезен, за да скицирате или импортирате модели, с които да подпомогнете ваши проекти – изграждане на мебели, създаване на видеоигри, 3D печат, интериорен дизайн и др.

Курсът SketchUp започва от самото начало и не е необходим предишен опит с приложението. Ще се запознате първо с интерфейса, основните настройки, функции и инструменти, след което постепенно ще се вдига нивото.

8. Microsoft Teams

И на последно, но не и по значение, място ви представяме Microsoft Teams. В последната година приложението стана изключително актуално, поради създалата се в световен мащаб ситуация и мнозина срещнаха трудности при работата си с него.

Какво е Microsoft Teams?

Това е софтуер за групово сътрудничество, който помага на екипите да работят по-ефективно заедно. Приложението разполага с всички инструменти за колаборация – чат, видео разговори, споделяне на документи и др.

Курсът по Microsoft Teams има за цел да ви разкрие всички възможности, които софтуерът предлага. Той започва от самото начало – от създаването на акаунт до създаване и управление на екипи, частни канали, разговори и постове, известия и тагове и т.н.

Подобрете комуникацията във вашия екип и това значително ще подобри ефективността на вашата работа.

Информирайте се кога ще пуснем новите курсове като ни последвате във Facebook и Instagram.

А, ако все още не сте се регистрирали в Аула, това е добра възможност да се регистрирате сега и да видите другите курсове, които вече са активни тук: https://aula.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.