Решение: Икона име и длъжност

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Борис Митев:

  При преминаване към inline стилове e останало style="color=#00aaff;" Трябва да се промени на style="color: #00aaff;"

  Злат Попзлатев:

  Промених го, но пак излиза така

  Борис Митев:

  Използван е краткият синтаксис за margin, но като css property е използвано margin-top вместо margin.

  margin-top: 50px 0 10px 0; трябва да стане: margin: 50px 0 10px 0;

  Злат Попзлатев:

  Благодаря, оправих снимката като позициониране, но е много малка. Как да я оправя?

  Peter:

  Злат, от картинките, които си пуснал виждам, че си с уиндоус 10. При него картинките се отварят с програма Photos. Щракваш горе върху моливчето - Edit и там ти излизат куп инструменти за редактиране. Почваш и търкаш, докато на края картинката се умори и придобие вида, който искаш :)

  Злат Попзлатев:

  s WINDOWS 8 съм

 • Борис Митев:

  Таговете H1 са затворене грешно с HI.

  Вили Димова:

  Поправих го. Благодаря!

  Ирена Дурева:

  Здравейте, не успях да разбера каква е функцията на header-a?

  Борис Митев:

  В head се слага т.нар. мета информация за страницата (информация която я описва и дефинира отделно от нейното съдържание). В тази информация се поставя например езикът, на който е съдържанието, външни връзки със скриптове и CSS, заглавие, гео-локация, описание и т.н.

 • Защо на маргините на текста не ми работят?

  Georgi Georgiev:

  Незнам защо зададените стойности на маргините не се визуализират. Другия проблем е с кирилицита - също не се визуализира правилно, а като йероглифи. Благодаря

  Борис Митев:

  Проблемът е в синтаксиса на стила "margin=50px 0 10 0px;". Трябва да стане "margin: 50px 0 10px 0;"

  Georgi Georgiev:

  Йес :)

  Georgi Georgiev:

  Но все пак има някакъв проблем, въпреки, че копирах вашия код, за да съм сигурна, че не пропускам някоя точица. Стойностите на margin-top на h1 се отразяват и на снимката. Мърдат се заедно пропорционално надолу.

  Борис Митев:

  Да, така е. За това на картинката има margin-top: -30px, за да се качи нагоре спрямо текста в блоковия елемент. Ако се увеличи margin-top на текста, трябва пропорционално да се намали margin-top на снимката.

 • Как да

  Yana Kirilova:

  бихте ли ми казали как да сложа вторият език под Английския,а не да са на един ред. Какъв е кодът?

  Грациела Георгиева:
  Здравей,
  Основеният проблем на твоя код, е, че НЕ следва основни принципи в HTML5, защото ти НЕ спазваш основни правила при писането му:
  1. Използваш тагове, които не съществуват в HTML5. Никъде не се поддържа, например, font като таг. Tова означава, че браузърът не знае как да интерпретира този таг и как да го покаже на екрана. За разлика от XML, където няма точно определени тагове, които да използваш, в HTML има САМО група от тагове, които са дефинирани предварително, знаем как ще се визуализират на екрана и браузърът ги разпознава, затова се придържаме към тях.
  2. И въпреки че използваш неподдържащи се тагове, то някои от тях са затварящи се. В това число и font. За да се визуализират нещата правилно, трябва при отваряне на даден таг, то да се изписва и затварящия, тоест отваряме <font>, но след това затваряме </font>.
  3. Влагането на тагове е една от най-големите грешки при писане на код в HTML. При отваряне на няколко тага, то те трябва да се затворят в обратна поредност на отварянето им. Пример: <div><p><img/></p></div>, но не е правилно <div><p><img/></div></p>.
  4. Използваш грешен синтаксис. Това означава, че не е правилно изписването на елементите в кода. В нито една версия на HTML няма подобно нещо: <font color="black" <h1....>>. НЕ може да се слага друг таг в скобите на отварящия таг. Таговете се влагат един в друг между отварящия таг със скобите му и затварящия таг с неговите скоби.
  
  Моят съвет е да се придържаш към по-новите версии на HTML, тоест HTML5. Използвай новите възможности на HTML, за да се визуализират правилно страниците ти. Премахни тагове като font, b, i, small. Замени ги със стилове в CSS като text-style, text-decoration или font-size. Отделяй CSS във външен файл от HTML-a и използвай класове, за да стилизираш едни и същи елементи в HTML-a.
  
  А сега по твоя въпрос - използвай div таг, който по подразбиране визуализира елементите, поставени в него, на нов ред. Използвай и вложени div тагове, за да разделиш езиците. Например: <div style="width: 150px; display: inline-block">Languages I know: </div><div style="display: inline-block">English</div> 
  <div style="margin-left: 150px;">Russian</div>
  
  Надявам се да съм ти помогнала и да съм била полезна. Ако има нещо, питай! :))
  
  Ирена Дурева:

  Здравей Грациела, прочетох отговора ти просто от любопитство,а научих много полезни неща.Благодаря!