3D лого чрез вектори от Illustrator

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Когато мислите да използвате вектори от Illustrator, трябва да запазите файла като:
PNG
векторен файл версия 8
векторен файл последна версия
PDF

Въпроси и отговори

 • Как да се направи?

  Боян Бонев:

  Как да се направи така, че на логото, цялото екструдиране да е перпендикулярно на стената на бутилката? От урока се вижда, че само централната част на логото екструдирането е перпендикулюрно на стената на бутилката, и колкото повече се отива към краищата на логото, толкова повече екструда става с по-остър ъгъл. Явно функцията Project не е удачна за сферичен или цилиндричен обект, а само за плосък.

  Николай Кирков:

  Проблема не е във функцията Project, а във последователността, на действията. Проблема е че екструда не може да следва изкривяването на сплайна, за да стане правилно. Най-добре щеше да е да се екструдне логото, да се направи на обикновенна геометрия и тогава да се проджектне, но тази конкретна функция е само за сплайнове, има друг метод с диформър, но е доста по- сложна - https://www.youtube.com/watch?v=q0k9X_eFWwU също така, ще трябва да си поиграеш с самото лого, за да е на квадратни полигони за да може при изкриваването да не стане кофти, най-лесно ше е да го направиш екструда на single object и после долу quadrangles and regular grid :)

  Боян Бонев:

  Няма ли възможност като се екструдира логото, да се bend-не по кривата на бутилката? Или другия вариант е да се деформира по крива или по повърхност. 3DS МАХ има такава възможност.

  Николай Кирков:

  Във видеото което постнах в youtube е подобен метод