Нов курс в Аула – Основи на SharePoint

На вашето внимание предлагаме SharePoint.

Това е уеб базирана платформа за сътрудничество, която е част от Microsoft Office.

Нека накратко да разгърнем възможностите на SharePoint.

За какво се използа SharePoint

SharePoint се използва за създаване на уеб сайтове. С широко приложение като система за управление и съхранение на документи. Необходим ви е само браузър (Chrome, Firefox, Internet Explorer или Edge).

Понятието „SharePoint“ всъщност е един или повече от продуктите или технологиите на SharePoint, а именно:

  • SharePoint Online – облачна услуга на Microsoft, за малки и големи бизнеси. Служителите ще могат да създават сайтове за споделяне на документи и информация с колеги, партньори и клиенти.
  • SharePoint Server – фирмите могат да разполагат и управляват SharePoint Server локално или с абонамент за Office 365 Enterprise (с достъп до най-новите функции).
  • SharePoint Foundation – базовата технология за всички сайтове на SharePoint. Тя е безплатна за локална работа. Използва се за създаването на много типове сайтове, където можете да работите съвместно по уеб страници, документи, списъци, календари и данни.
  • SharePoint Designer 2013 – Безплатна програма за създаване на гъвкави решения. Използва се за редактиране на външни типове съдържание.
  • синхронизиран OneDrive – настолна програма, която можете да използвате за синхронизиране на документи от екипен сайт или OneDrive за бизнеса на вашия компютър за използване офлайн.

Ето и малка част от нещата, които ще разгледаме в курса по SharePoint:

  • Ще научите как се работи със сайтовете, как да конфигурирате и променяте заглавието, логото, менютата и цялостния изглед.
  • Ще научите как да създавате подсайтове, като ще направите такива за вътрешнофирмните отдели.
  • Ще научите кои са основните типове страници и как да работите с тях. Разбира се, ще поговорим и за правата в SharePoint и как може да позволявате и забранявате достъпа до определени места, за определени дейности, на определени хора или групи от хора.
  • Ще научите как да работите с основните способи за съхраняване на информация в SharePoint, а именно Листовете и Библиотеките.
  • Ще създадем листове и библиотеки, ще разгледаме различните изгледи и ще създадете ваши.
  • Ще поговорим за предефинирания процес за одобрение на документи и през активиране на версии за различните промени по елементите.
  • Ще разгледаме някои от предефинираните апликации в SharePoint като: календари, лист със задачи, въпросници и други.

Ако курса представлява интерес за Вас, разгледайте подробната страница за регистрация ТУК!

Ако новината ви е зарадвала, ще се радваме да я споделите с приятели във Faceboook 🙂

2 thoughts to “Нов курс в Аула – Основи на SharePoint”

  1. Всички курсове на Аула, които съм гледала и изкарала са повече от уникални и полезни, този курс обаче за съжаление е едно неприятно изключение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *