Защо модифицирахте стиловете от горното меню? Не може ли това да стане и от Styles като се кликне с десен бутон върху стила, който искаме да изменим? Видимо няма разлика - отваря се същия прозорец, но може би има друга причина?

Тайните на Word

Защо модифицирахте стиловете от горното меню? Не може ли това да стане и от Styles като се кликне с десен бутон върху стила, който искаме да изменим? Видимо няма разлика - отваря се същия прозорец, но може би има друга причина?

Моето мнение е,че няма разлика.Но очаквам отговор от по-компетентни от мен.

Да и според мен няма разлика, по скоро това е друг начин на отваряне на въпросния прозорец.

Има разлика и тя е,че когато  модифицираме стилове ,след това  много по бързо и лесно да модифицираме целия документ.

Няма разлика, пътя е различен. Ето още един начин за достигане на това меню-след кликване с десен бутон на мишката върху текста достигаме до " Styles", виждаме стила в който е форматиран параграфа или думата, зависи какво сме посочили и след това с десен бутон на мишката върху този стил може да направим необходимите промени.

Различни начини за отваряне на меню, стигане до стил и модифицирането му

Според мен е показано модифицирането в горното меню, защото палетата Style е нова за повечето. Например ако ти се наложи модифициране, а палетата не ти е отворена, нчма да отидеш на бутона да я отвориш, и от там да модифицирш. Или пък решиш да модифицираш , но непомниш от къде се отваря палетата Style. Има различни пътища до там, както е показала инж. Димитрина Янева, Принципа е на който както му е по удобно. Това е мое лично мнение!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.