Какво се учим да правим в момента?

Уеб дизайн
Wordpress
HTML
CSS
Уеб сайтове с Wordpress

Какво е това, което се учим да правим в момента, блог или сайт? Смятам, че е добре да се обяснят разликите и да се акцентира върху особеностите на всеки един от тях.

Wordpress е платформа за създаване на динамични уеб сайтове и блогове. Ако не знаете какво искате да правите с Wordpress няма как да си отговорите. Моята молба към Вас е следната: Не се напрягайте, всяко нещо с времето си. Wordpress e платформа с отворен код.

Блогът е вид сайт. Wordpress може да се използва за създаването на реално каквото и да е - блогове включително. Но освен блог, с Wordpress може да се създаде сайт-визитка, форум, онлайн каталог, е-магазин, knowledgebase и фактически почти всеки един друг вид сайт, за който може да се сетите.

Първоначално инсталиран, да, Wordpress представлява вид блог, но това лесно може да се промени.

Разликата между сайт и блог е много малка. И двете се създават по един и същи начин. Сайта е по статичен, публикациите в него се подреждат по определен начин и така могат да си останат дълго време - посетителите виждат едно и също. Докато блогът е динамичен. Създателя му често прави публикации - например качва видео какво прави всеки ден и позволява коментари. Всяка нова публикация излиза най- отгоре, над предходните - като влезеш в блога виждаш първо нея.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.