Ранг 3
FREE

Ivo Delin Въреди LinkedIn адрес

Присъединил се: януари 2022
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

3960

 
Постижения

27

за седмица 0
Изгледани уроци

126

за седмица 0
Харесани отговора

0

за седмица 0
Общо отговора

8

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

0

 

Интереси

Lightroom Adobe Lightroom

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Експерт
Продължаваме напред
Страхотна екипна работа
Най-мощното оръжие
Добро утро!
Добро начало
Записани шест курса!
Добра екипна работа
Благодарност
Дупката (Ден 15)
Време за навик(Ден 10)
Здрав напредък
Записани четири курса!
Записани три курса!
Записан втори курс!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Стабилен напредък
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Профил със снимка
Връзка с Facebook

Последни форум дискусии

Привет, Профил за специфична камера трябва да се добави или да се избере най-подходящият от вече съществуващите. До колкото виждам за повечето/всички модели на SONY няма официални профили за Lightroom. Варианта е да се потърсят неофициални такива, за първоначална корекция на цветовете. Също може да се ползва пресет, който да корегира финно леките изменения в цветовете, които дават SONY камерите
Артефактите ги премахва автоматично Lightroom ако панорамата е заснета правилно. Ако има движещ се обект в снимката и Lightroom не го премахва добре автоматично, може да се ползват инструментите за манипулация на снимката от Седмица 6 - Ретуш и манипулация. Ако и те не са достатъчни снимката трябва да се обработи с друга програма - например Photoshop.
Привет, Lightroom автоматично изравнява осветеността и тоналността на панорамата, защото има избор от 3 снимки с висока резолюция и много данни. Ако първо сглобим 3 HDR снимки и после от тях сглабяме панорама, може HDR снимките да са с различна осветеност и при изравняването на тази осветеност да изгубим качество и цвят. За това, ако сте снимали HDR панорама е по-добре да използвате тази опция. Артефактите ги премахва автоматично Lightroom ако панорамата е заснета правилно. Ако има движещ се обект в снимката и Lightroom не го премахва добре автоматично, може да се ползват инструментите за манипулация на снимката от Седмица 6 - Ретуш и манипулация. Ако и те не са достатъчни снимката трябва да се обработи с друга програма - например Photoshop.
Привет, В тази версия на програмата обработката на множество снимки не е налична, защото програмата е предвидена да работи и на таблети и мобилни устройства, които нямат процесорната мощ да се справят с задачата. Трябва да ползвате копирането на настройките. В класическата версия на програмата може да се активира автоматична синхронизация на настройките (една / няколко / всички) и по този начин може да обработвате множество снимки.
Привет, трябва да затворите временния файл от Photoshop и скоро след това снимката трябва да се отвори отново във Lightroom. При по-големи снимки отнема малко повече време.
Привет, с албумите и папките няма да се промени нищо, те ще се запазят. Кеша трие инормация от обработките на снимки, стари генерирани изображения на снимките, системна информация от самите снимки и етапите им на обработка и подобна информация, като изтриването на кеша не би трябвало да премахне или повреди нищо.