Ранг 2
PRO

инж. Виктор Въреди LinkedIn адрес

Присъединил се: юни 2021
					
Строителен инженер - конструктор/Софтуерен разработчик
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

2690

 
Постижения

9

за седмица 0
Изгледани уроци

3

за седмица 0
Харесани отговора

0

за седмица 0
Общо отговора

6

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

0

 

Интереси

Тайните на Revit Architecture Revit Architecture Основи на BIM и Revit

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Страхотна екипна работа
Добра екипна работа
Профил със снимка
Първи стъпки
Благодарност
Записан втори курс!
Експерт

Последни форум дискусии

Привет, подредбата на Project browser-a e строго специфична спрямо предпочитанията на проектанта. Още повече до голяма степен зависи и от сложността и вида на проекта - например за стманобетонна жилищна сграда може да се раздели на Изкопни работи, Кофражни планове, Армировъчни планове. За стоманена конструкция може да е - Фундаменти, Настилки, Монтажни схеми и т.н. В проект от няколко сгради/съоръжения е възможно деленето да става на принципа на подобекти. Програмата е гъвкава в това отношение предвид, че структурата на проджект браузъра може да се диктува от всякакви параметри, които можем да добавим към изгледите и чертежите. Някои колеги, например, разделят изгледите на такива, които са работни и такива, които са готови за принтиране. Въпрос на лично предпочитание. Не на последно място - програмата предлага възможност да запазите шаблони от структури, така че да прилагате различна структура за различните случаи.
Здравейте, отделните армировъчни пръти програмата възприема като обикновени триизмерни елементи. Където се пресичат ще се получи застъпване, което за мен никога не е било проблем за оформянето на армировъчните чертежи. Ако обаче настоявате да сте коректни - налага се да ги намествате собственоръчно.
Привет, програмата предлага различни подходи за моделиране - използвайте най-удобния за Вас. Аз лично избягвам да закачам елементи, защото този подход е предпоставка за проблеми. Във видеото за моделиране настени споменавам, че когато закачаме стените по подобен начин на този, който споменахме, стойностите на параметрите, които означават горния и долния ръб на стената, престават да бъдат акуратни при промени в модела.
Здравейте, версията от демонстрациите е 2021. В сайта на Аутодеск може да откриете последната версия напрограмата, като има възможност за изтегляне на free-trial версия. Функционалностите, показани в курса, ги има налични и в нея.
Здравейте, при зареждане на CAD подложка имате възможност да изберете позиционирането на подложката да става ръчно - "Manual - Center" например. Тогава подложката се показва на курсора на мишката и се поставя при клик, където пожелаете. Успех! ![](https://upload.aula.bg/screenshot1c6f25f-219239e24.jpg)