Ранг 5
PRO

Георги Генев

Присъединил се: март 2015
					
ССС
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 1 дни
Аула точки

18405

 
Постижения

58

за седмица 0
Изгледани уроци

1561

за седмица 0
Харесани отговора

14

за седмица 0
Общо отговора

8

за седмица 0
Въпроса

2

за седмица 0
Последвани

15

 

Интереси

AutoCAD Формула AutoCAD Revit Архитектура Revit Конструкции MS Project Управление на проекти с MS Project Уеб сайтове с Wordpress

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
6
MS Word
3
Microsoft Excel

Записани курсове

Достъпно, разбираемо, компетентно, широко обхватно. Моята полза от курса е безспорна!
Ежедневната ми работа с Ecxel винаги ми е харесвала, но след допълването /значително при това/ на инструментариума ми, удоволствието и ползите ми са огромни!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Залепване към навик :) (Ден 4)
Учител!
Споделящ знанията си
Страхотна екипна работа
Гуру!
Най-интересното знание
Експерт!
Записани седем курса!
Записани шест курса!
Записани осем курса!
Попълнено мнение за два курса
Записани четири курса!
Професионалист!
Добра екипна работа
Благодарност
Записани три курса!
Записан втори курс!
Имейл новини. Ниво 3
Добро утро!
Добър приятел
Богатството на образованието
Научихте 200 урока!
Непрекъснато израстване
Пет влизания за една седмица!
Образованието е ключът
Нощна птица!
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Попълнено мнение за един курс
Потенциал!
Научихте 120 урока!
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Научихте 80 урока!
Най-мощното оръжие
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Имейл новини. Ниво 2
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Имейл новини. Ниво 1
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Доказани знания
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Научихте пет урока!
Напред, напред, напред
Три влизания за една седмица
Първи стъпки
Добро начало

Последни форум дискусии

Здравей Николай, От въпроса не е ясно каква информация искаш да вмъкнеш. Аз ползвам няколко начина. 1. Вмъкване на линк към определен сайт 2. Вмъкване на изображение от определен сайт 3. Вмъкване на линк към съдържание ![](https://upload.aula.bg/screenshot701b41-17116f3c.jpg) Тук съм показал вмъкване на линк към сайт и към съдържание. Insert-(1) Hiperlink -(2) Изписвам или пействам адреса, който ми е нужен-(3) Ако искам в клетката да се изпише текст, а не адреса изписвам това което желая. Надявам се,че съм бил поезен!
![](https://upload.aula.bg/screenshote8a025-23ad6a900.jpg) Здравейте инж. Красимир Мичев, Аз лично не ползвам инструмента Zoom ( поз.1) от раздел View. Ползвам инструмента от лентата за състояние (поз. 2), а най често ползвам комбинацията клавиш CTRL+Scroll. Аз лично не знам да има инструмент във MS Word , който да позволява "зумиране" на отделна зона в документ.Ако някой от колегите знае такъв, бих се радвал да сподели!
Тъй като болшинството от заглавията на видовете работи в сметката са непълни, как, моля, са избрани точно тези анализни номера, а не подобни на тях? Например за Кофраж сутеренни стени. Откъде се разбира, че са с височина до 4 м (номер 031 102), а не до 3 м (номер 031 101), след като в текста на сметката пише само "<span style="font-size: 14.4444446563721px;">Кофраж сутеренни стени" без да е посочена височината им. Ако имаме проекта при нас - добре - да речем, че ще видим от там. Ами, ако е правен от друг (както е в много от случаите) и не е при нас? Подобно е и с други позиции. Напр.: написано е "Кофраж колони" и - толкова - и е взет анализен номер 031 201 (периметър до 120 см). Защо не 031 202 (до 160 см)? Освен това как се разбира, че са с правоъгълна форма, а не кръгла? И т. н., и т. н. Едно време, когато се правеше всичко ръчно, в количествените сметки се пишеше всичко точно в заглавието. А сега, това да не се пише всичко точно, практика ли е станало или е само за примера в урока? Благодаря.</span>
Идеята на Нормите е наименованията да са унифицирани. Детайлите се отразяват в ПКС и/или в забележка.
В номенклатурната база съществува форма, която аз лично ползвам непрекъснато. Това е Подробна Количествена Сметка (ПКС). В нея се описват елементите с техните размери, единица мярка, брой подобни части, приспадане на обекти (напр. отвори) и т.н.. Това е формата, която е основа за КС. Немислимо е да описваме всичко в забележка или коментар.Самата ПКС има и други приложения в процеса на работа (напр. при отчитане на СМР).