Ранг 4
FREE

Николай Стирянов

Присъединил се: август 2014
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

9230

 
Постижения

49

за седмица 0
Изгледани уроци

673

за седмица 0
Харесани отговора

15

за седмица 0
Общо отговора

3

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

21

 

Интереси

Wordpress Microsoft Excel MS Word Lightroom Електронни таблици Microsoft 365 Професионални навици за развитие Самоусъвършенстване Личностно развитие Мотивация Организация Полезни навици Windows 10 Текстови документи

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
10
Microsoft Windows OS

Записани курсове


Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Споделящ знанията си
Експерт!
Професионалист!
Потенциал!
Богатството на образованието
Добра екипна работа
Благодарност
Научихте 200 урока!
Непрекъснато израстване
Добро утро!
Образованието е ключът
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Научихте 120 урока!
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Записани осем курса!
Записани седем курса!
Нощна птица!
Записани три курса!
Записани пет курса!
Научихте 80 урока!
Записан втори курс!
Най-мощното оръжие
Пет влизания за една седмица!
Здрав напредък
Имейл новини. Ниво 3
Научихте 40 урока!
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Добро начало
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Три влизания за една седмица
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Връзка с Facebook
Профил със снимка

Последни форум дискусии

Всъщност опцията Hibernate е много подходяща за изключване на лаптопа, тъй като записва текущата ви работа в паметта и позволява да продължите откъдето сте спрели работа без да отваряте наново приложения, браузъри и файлове. Разликата със Sleep режима е, че при Hibernate "снимката" на текущото състояние се записва на харддиска и е енергонезависима, т.е. дори и лаптопа да няма батерия - може спокойно да го изключите от зарядното и да го преместите на друго място, където да продължоте работа. При Sleep "снимката" се записва в RAM-a, която е енергозависима и ако батерията се изтощи, докато пренасяте лаптопа може да загубите част от работата си. Понякога се случва лаптопът да се "събуди" от Sleep от вибрация, предизвикана докато го носим в чанта примерно или ако сме забравили да изключим безжичната мишка :) Това пък, освен че хаби батерията бързо, води и до риск от прегряване на лаптопа, който не се охлажда коректно в такива условия. Аз лично съм настроил с натискане на Power бутон-а на лаптопа си той да изпада в режим HIbernate. Рестартиране ми се налага единствено ако искам да разтоваря RAM паметта от излишни процеси и приложения, които са се стартирали по време на работата ми или след update на операционната система, т.е. веднъж седмично обикновено.
Много е подходяща за записване на кратки задачи, чеклистове, списъци за пазаруване без подзадачи и неща, които изискват да протече по-дълъг процес. Аз там съм си направил листове според системата Getting Things Done® на Дейвид Алън и като съм на работа отмятам задачки от Work листа, навън - от On the fly листа, в къщи - от Home листа. Там ми е и Vacation list-a, за който инж. Цукев говори по-назад. Представлява списък от 18-те най-важни неща, които не трябва да забравяме като тръгваме на почивка :) С 4 жени вкъщи (имам 3 дъщери) съм си спестил много нерви с този списък.
Аз съм ползвал mindmeister преди повече от 5 години и досега не съм намерил по-добра алтернатива за визуално представяне на всички направления в един по-сложен процес или проект.