Ранг 4
FREE

Георги Влайков

Присъединил се: май 2014
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 1 дни
Аула точки

7028

 
Постижения

59

за седмица 2
Изгледани уроци

72

за седмица 0
Харесани отговора

16

за седмица 0
Общо отговора

26

за седмица 2
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

2

 

Интереси

Microsoft Excel Тайните на Excel

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
5
Microsoft Excel

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Майстор на постоянството [Време за развитие]
Десет дена учене [Време за развитие]
Успешен старт [Време за развитие]
Първи крачки [Време за развитие]
Действие (Ден 19)
Мотивиращи книги (Ден 18)
Ключов навик(Ден 17)
Награди (Ден 16)
Дупката (Ден 15)
Напомняне (Ден 14)
Измерване (Ден 13)
Идентичност(Ден 12)
Не пропускай 2 пъти (Ден 11)
Време за навик(Ден 10)
Учи от другите(Ден 9)
Изключения (Ден 8)
Непрекъсвай веригата :) (Ден 6)
Залепване към навик :) (Ден 5)
Залепване към навик :) (Ден 4)
Една лицева опора :) (Ден 2)
Участие в предизвикателство! (Ден 1)
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 10
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 9
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 8
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 7
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 6
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 5
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 4
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 3
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 2
Предизвикателство "Време за развитие". Ниво 1
Дай, за да получиш
Пет влизания за една седмица!
Споделящ знанията си
Който помага на другите, помага на себе си
Три влизания за една седмица
Страхотна екипна работа
Здрав напредък
Най-интересното знание
Добра екипна работа
Научихте 40 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Благодарност
Имейл новини. Ниво 3
Имейл новини. Ниво 1
Имейл новини. Ниво 2
Доказани знания
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Напредък
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Научихте пет урока!
Първи стъпки
Напред, напред, напред
Добро начало

Последни форум дискусии

![](https://upload.aula.bg/screenshot53b0868-df445da7.jpg) Здравейте Веселина след като е създаден нов ред в таблицата и се отиде в Pivot таблицата натискате бутона с мишката позиция1 и получавате резултата позиция2. ![](https://upload.aula.bg/screenshot96653c-2691953f.jpg) В тората снимка след като се влезне в новият ред с десен клавиш на мишката и в реда обобщи стойностите по стрелка1 избирате какво ви е нужно. Тъй като съм избрал името на колоната да ми е поле то излиза като брой поле но след като чекна върху Сума то автоматично ще ми излезне като Сума Поле. ![](https://upload.aula.bg/screenshot1aab587-6ec66275.jpg) ![](https://upload.aula.bg/screenshot2384ac3-119708b84.jpg) И резултатът.
![](https://upload.aula.bg/screenshot51045ef-11a64d81a.jpg) Здравей Галина ето два начина. Първия в случая 1 на снимката е с формула. Втория начин е с форматиране по избор 2 и 3 на снимката като начина го задавате вие. И двата варианта работят но предпочитам втория.
Здравейте! Моля за помощ с една задача.. Съжалявам за снимката, но незнайно защо не мога да я изрежа..програмата не сработва при мен. Та, задачата е стойностите в колона D да се сравняват с тези в колона H. Ако стойността е <= на тази в H, клетката е D да се оцветява в зелено. Ако е по-висока - в червено. Освен това, ако стойността в H e 0, тази в D пак да светва в зелено (това не ми се получи). Използвала съм много прости формули, защото не мога да направя една единствена. Например ще видите в колона H има условие да се вижда, коя от двете стойности (2019 или 2020) е по-висока и към по-високата да добавя 15 %. И още едно условие е, че понякога през 2021 също има стойност. Тогава трябва клетката в колона D съвместно с тази в колона Е да изпълняват горните условия. Нямам идея дали някой въобще ще ме разбере, защото го написах много объркано. Но ще съм ви благодарна, ако ми помогнете. Има ли как всички тези условия да се опишат само с една формула? 
![](https://upload.aula.bg/screenshot3469498-ddf5790c.jpg) Здравей Теодора за изрязването използвам програмата Paint за заснемане на екрана като натискам бутона Print Screen за клавиатура или PrtScr за лаптоп(в случая използвам такъв). И след като я копирам мога да я изрязвам по мое желание. Тъй като на снимката която съм показал при Вас може да има разлика в зависимост какъв Windows използвате. На снимката с 1 съм отбелязал стандартното изрязване а на позиция 2 и 3 използвам мащабиране на снимката като от позиция 3 съм използвал 70 и след натискането на ОК получавам желания резултат. След това натискам бутона за изрязване позиция 1 и запаметявам в папка по избор и от там с копиране и поставяне в лентата за коментари и постигам желания резултат. Може да има и по лесен начин но за сега процедирам така защото от скоро ползвам Windows11 и друг лаптоп при който бутона Fn управлява цифровата клавиатура затова към лаптопа съм закачил и нормална клавиатура в помощ (за всеки случай) защото още не съм свикнал с тази на лаптопа.
![](https://upload.aula.bg/screenshot1d04940-20cdf4dea.jpg) Здравейте Любка Иванова след като се покаже диалоговият прозорец на лентата с инструменти за бърз достъп то на картинката съм показал стъпките за резултата. Хипервръзката съм я използвал само за съдържание. Дано да съм помогнал.