Ранг 3
FREE

Николинка Николова

Присъединил се: април 2014
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

3480

 
Постижения

36

за седмица 0
Изгледани уроци

226

за седмица 0
Харесани отговора

26

за седмица 0
Общо отговора

5

за седмица 0
Въпроса

2

за седмица 0
Последвани

11

 

Интереси

Photoshop AutoCAD Формула 3D Microsoft Excel MS Word AutoCAD 3ds Max Adobe Illustrator Maya Fireworks

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
23
Wordpress
1
Autodesk Maya 3D

Записани курсове


Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Споделящ знанията си
Богатството на образованието
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Страхотна екипна работа
Записани три курса!
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Пет влизания за една седмица!
Продължаваме напред
Записан втори курс!
Три влизания за една седмица
Имейл новини. Ниво 2
Научихте 40 урока!
Потенциал!
Доказани знания
Най-мощното оръжие
Научихте 20 урока!
Здрав напредък
Напредък
Добра екипна работа
Научихте десет урока!
Благодарност
Стабилен напредък
Научихте пет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Имейл новини. Ниво 1
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Добро начало
Връзка с Facebook
Профил със снимка

Последни форум дискусии

Целта ни в Аула е да има качествено обучение за всеки един професионален софтуер. Използвайте тази тема, за да споделите какви обучения бихте искали да видите. Гласувайте за изброените обучения и ще организираме курс за най-популярните. ![](https://upload.aula.bg/screenshot1a3d30-aa25006b.jpg) Отговорете на темата, като започвате с тези три символа преди името на софтуера, за да се удебели: ``` ### Име софтуер <-- само един софтуер ``` Ето само малка част от софтуерите, за които сте ни питали по имейл: File Maker Pro, Edius Pro, MS Visio, ArtCAM, Davinci, Nuke, Houdini, Animate CC, MarvelousDesigner, Dreamweaver, Sonar, Blender, AutoLISP, Eagle Professional, Melodyne Studio, ARIS Express, Rhinoceros, Anima 2D, Lightroom, gemCAD, ZBrush, Tower, CATIA V5... Предполагам разбирате сега, защо предприемаме гласуване :) ***Важно!*** Гласувайте за софтуер, не дублирайте темите. За да пазим темата подредена, молбата ми е да има само едно предложение за софтуер. Ако искате да добавите софтуер, но друг вече го е предложил, просто гласувайте на неговата/нейната тема. Администратор ще скрива дублираните предложения, за да пазим темата по-чиста. Всеки нов софтуер е отделен отговор, който може да предложите, за да се гласува за софтуерите по отделно.
### ZBrush
Здравейте, това е вариант, който смятам че е полезен. ![](https://upload.aula.bg/screenshot516fe7d-12ca302b3.jpg) Както беше показано в един от предните уроци, избирам 2.5 Snap toogle и изчертавам дъното на шкафа с Line. Линията се проектира на земята и след това я вдигам на нужното разтояние, в случая на 40см от дъното на шкафа. В случая, който съм показала, дъното на шкафа не е на земята, както и самото дъно има дебелина, за да избегна евентуални грешки в пресмятането първо вдигнах линията върху дъното с Align tool (може и с Select and Move, но първо Snap toogle трябва да се смени на 3) и след това с Offset вдигнах линията на още 40 см. ![](https://upload.aula.bg/shift-vlachene-dolniia-rab-a22794a7.jpg) Накрая с бутона Shift + влачене копирам дъното, а с линията съм задала точен размер и накрая се избира колко копия да се направят. Важно е да се издърпа обекта от правилния ръб, за да не се промени разтоянието. Подготовката отнема малко време, но ако трябва да се копират много предмети смятам че спестява време и излишно повтаряне на едно и също.Например ако в този урок трябваше тухлите да са на определено разтояние една от друга. Надявам се да съм обяснила добре целия процес. ![](https://upload.aula.bg/screenshot710aa0-206777f56.jpg)