FREE

Dani

Присъединил се: септември 2020
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

30

 
Постижения

1

за седмица 0
Изгледани уроци

0

за седмица 0
Харесани отговора

0

за седмица 0
Общо отговора

1

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

0

 

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Благодарност

Последни форум дискусии

Здравейте имам следният проблем:<div>На прикачената снимка имам данни които се повтарят като производител и модел, но се различават по година на производство и одобрен тип. Искам да попълня чрез Data Validation и List за полето "Производител" и след това чрез Vlookup да попълни автоматично следващите позиции - модел, година на производство и одобрен тип. Когато извърша всичко това се сблъсквам със следните проблеми:</div><div>1. Имам случай когато се дублират имената - пример за производител ITRON имам два модела;</div><div>2. Когато се дублират модела, но се различава годината на производство, съответно одобреният тип;</div><div>Искам да попитам има ли някаква опция, след извършване на Data Validation и List за полето "Производител" в следващото поле да имам падащ списък от който да избера съответния модел и така нататък за попълване на повтарящите се данни.</div><div>Благодаря предварително!</div>
Здравейте, Може ли да извадят различни стойности на дублрани критерии.? Пример: в sheet 1 - колона A има номера на Договори (като има дублирани номера на договори) и в колона B различни суми за всеки договор (различни суми и за дублираните договори). В Sheet 2 има списък с Договори, за които трябва да се извадят отговарящите суми от sheet 1. С Vlookup не става, защото на дублираните договори вади първия резултат, които си намери. С pivot table сумира. И до тук ми се изчерпаха вариянтите. Благодаря предварително за съдействието!