Ранг 4
FREE

Пламен Костов

Присъединил се: юни 2020
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

7750

 
Постижения

44

за седмица 0
Изгледани уроци

351

за седмица 0
Харесани отговора

0

за седмица 0
Общо отговора

8

за седмица 0
Въпроса

4

за седмица 0
Последвани

3

 

Интереси

AutoCAD

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове

Видео платформата Ви е невероятна! Именно чрез визуализация с видео уроци , асимилирането на материята става много бързо, лесно и забавно дори!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Потенциал!
Богатството на образованието
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Инвестиция в знания
Добро утро!
Обучение под пара :)
Най-интересното знание
Попълнено мнение за два курса
Записани осем курса!
Записан втори курс!
Записани три курса!
Нощна птица!
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Пет влизания за една седмица!
Научихте 80 урока!
Най-мощното оръжие
Страхотна екипна работа
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Добра екипна работа
Научихте 20 урока!
Три влизания за една седмица
Благодарност
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Добро начало
Попълнено мнение за един курс
Имейл новини. Ниво 3
Стабилен напредък
Доказани знания
Имейл новини. Ниво 2
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Имейл новини. Ниво 1
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Здравейте инж.Кръстев...,както и други "спецове" на програмата AutoCAD! Може ли да Ви попитам, има ли опция създаден и настроен PDF файл с опреленен чертеж, той да бъде "кодиран" по определен начин и с вероятно определени настройки ,така ,че да не може по никакъв начин, ако бъде изпратен някому, той да бъде вмъкнат отново в AutoCAD чрез опцията за вмъкване в моделното пространство на pdf файлове от по-новите версии на AutoCAD ? Целта е при създаването на някакъв по-уникален интелектуален труд той да бъде максимално защитен от бъдещи модификации и интерпретации от други хора. Благодаря Ви! Поздрави: Пламен Костов
Благодаря за отговора Г-н Табаков, но аз дадох примера с окръжностите за да мога по-лесно да обясня и визуализирам, какъв ми е проблема с командата scale с която искам да променям (примерно уголемявам) пропорционално даден обект, фигура, детайл..., който е съставен от две полилинии или множество линии, които искам да запазят точно определено отстояние по между си, когато с командата scale ги увелича до някаква зададена от мен стойност! Проблема ми е, че винаги отстоянието между линиите , което оригинално е било зададено да бъде 1 см. се променя и то, а аз искам отстоянието между линиите или полилиниите на детайла да се запазва винаги 1 единица примерно!? Може ли някой да помогне, ако ме разбира?
Здравейте Уважаеми лектори и инж.проектанти ! Моля за помощ при следният казус при работа с командата "scale" Ще се опитам да обясня лаишки.....,като дам пример с две окръжности.. Начертал съм два кръга ...първият с диаметър 20 см. и от неговият център втори кръг с диаметър 22 см. Отстоянието между линиите на двата кръга е точно 1 см. След което искам да увелича външния кръг на 30 см. с командата scale , като начертавам линия 30 см. задаваща габарита и с тази команда (scale) увеличавам габаритите на двата кръга, така ,че външният да стане точно 30 см. И тук идва проблема и питането ми към Вас ...,при увеличаване на кръговете ,пропорционално ми се получава така ,че те не запазват отстоянието по между си от 1 см., а то става 1,4 см в примера! Бихте ли ми казали ,как може да се използва тази команда (или друга навярно) така ,че зададената конфигурация от обекти да променя габаритите си ,но отстоянието на лините по между им да се запазва както е било първоначално зададено!? ![](https://upload.aula.bg/screenshot1da7cc3-1cb74ebed.jpg)