Ранг 3
FREE

Неделина

Присъединил се: октомври 2018
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

3050

 
Постижения

36

за седмица 0
Изгледани уроци

170

за седмица 0
Харесани отговора

4

за седмица 0
Общо отговора

2

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

4

 

Интереси

AutoCAD Формула Photoshop Microsoft Excel MS Word AutoCAD Revit Архитектура Revit Конструкции Adobe After Effects MS Access

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
3
AutoCAD

Записани курсове

Ефективен и полезен.

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Потенциал!
Научихте 120 урока!
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Научихте 80 урока!
Най-мощното оръжие
Имейл новини. Ниво 1
Най-интересното знание
Добра екипна работа
Добро утро!
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Научихте 40 урока!
Попълнено мнение за един курс
Три влизания за една седмица
Пет влизания за една седмица!
Добър приятел
Благодарност
Научихте 20 урока!
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Добро начало
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Стабилен напредък
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Отварям чисто нов файл с acad. С командата UNITS настройвам да е в cm с точност до 2-рия знак след дес. точка. Чертая, прим., с ком.REC правоъгълник 20 на 10. Отивам в Annotate и написвам чрез Text думата "правоъгълник" вътре в правоъгълника. Тя, разбира се, е много малка. Отварям палетата Properties и след маркиране на думата виждам, че в Text height от раздела Text няма никаква базова височина 2.4, а тя е 0.20, т. е. по-малка е (и то доста по-малка) дори от тази в колоната "мини" от таблиците. Сменям я на 2.4 (по съвет от урока). Текстът се увеличава. Решавам да го направя нормален за мащаб 1:50 и на мястото на поставената от мен базова височина 2.4 (по съвет от урока) сега поставям 12, но текстът тогава става прекалено голям. Решавам да направя изчисленията, например за мащаб 1:50 по начина, показан в урока, но вместо базова височина 2.4, слагам тази, к. ми излезе (ми се показа) при включването на панела и маркирането на текста, а именно 0.20. Формулата ми за мащаб 1:50 в cm съответно стана (50/10) х 0.20 = 1 вместо (50/10) х 2.4 = 12. т. е. големината ми за нормален текст в cm при мащаб 1:50 се получи да е 1 вм. 12, поради което текстът ми, естествено, продължи да е малък. Защо, моля, по подразбиране ми се появява в Text height oт раздела Text на палетата Properties толкова малка базова височина (0.20)? Защо като я сменя на 2.4 тя, пък, става прекалено голяма за мен? Има ли някъде по настройките начин базовата височина 2.4, съответно и другите базови височини (3 и 4) да станат подходящи за да не се налага да си правя нови таблици и да не мога да се възползвам от така любезно предоставените ни такива от господин водещият уроците.? Благодаря.
Чертеж в сантиметри, мащаб 1:50 и базова големина 2.4. Височината на текста е: (50/10) х 2.4 = 12 (10 mm = 1 см) AutoCAD мащаб: 50/10 = 5 (1 Pdper Unit = 5 Drawing Units) Избираме от стрелката за мащабите "Custom", с "Add" добавяме мащаб в списъка: името на мащаба - 1:50_СМ в полето Drawing Units променяме стойността спрямо желания мащаб, в случая стойността за Drawing Units е 5. С ОК записваме мащаба и потвърждаваме настройките. В чертеж със сантиметри 1:50 - чертаем 1:1 в модела, но в долния десен ъгъл да сме избрали анотативен мащаб 1:50_СМ.