Ранг 4
FREE

инж.  Михаела Михайлова

Присъединил се: ноември 2013
					
Транспортен мениджмънт и логистика
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

6550

 
Постижения

60

за седмица 0
Изгледани уроци

377

за седмица 0
Харесани отговора

177

за седмица 0
Общо отговора

39

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

21

 

Интереси

Фотошоп Fastweb Photoshop Фотография Уеб дизайн HTML CSS Графика MS Word Adobe Illustrator InDesign Тайните на Excel Тайните на Word Тайните на Illustrator Тайните на Powerpoint Тайните на Photoshop

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове

Курсът е подходящ както за хора, които за първи път се занимават с Web Desing чрез Photoshop, така и за напреднали!
Ползотворен курс! Въпреки основните знания, които имах, научих и доста нови неща! Лесно разбираеми и добре систематизирани уроци! Благодаря!
Интересни, забавни и представени с много упражнения уроци, така че да се сторят лесни дори и за човек, който за първи път отваря програмата!
Много полезен за мен курс! Това беше програма, до която исках да се докосна, но нямах възможност досега! Благодаря Ви!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Имейл новини. Ниво 3
Гуру!
Добро утро!
Записани четири курса!
Имейл новини. Ниво 2
Дай, за да получиш
Пет влизания за една седмица!
Магьосник
Участие в Аула конкурс
Експерт!
Богатството на образованието
Научихте 200 урока!
Който помага на другите, помага на себе си
Непрекъснато израстване
Участие в Аула конкурс
Споделящ знанията си
Попълнено мнение за един курс
Попълнено мнение за два курса
Най-интересното знание
Страхотна екипна работа
Записани три курса!
Образованието е ключът
Добра екипна работа
Благодарност
Професионалист!
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Научихте 120 урока!
Обучение под пара :)
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Три влизания за една седмица
Научихте 80 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Записан втори курс!
Потенциал!
Най-мощното оръжие
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Профил със снимка
Профил
Най-добрият приятел
Незаменим приятел
Много добър приятел
Чудесен приятел
Научихте 20 урока!
Добър приятел
Връзка с Facebook
Имейл новини. Ниво 1
Стабилен напредък
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Добро начало

Последни форум дискусии

Здравейте, аз се включвам този път доста по в страни от посочената тема, но още се чудя как е възможно да спорите с всички за тези визитки. Защо включвате все нови теми за обсъждане, нямащи нищо общо с посочената горе? Сега видове хартия, видове цветове, видове печат ... начин на придобиване на знания ... ? И това, което е написала г-ца Юлия Иванова е точно така, за което я поздравявам. Разбирам, че Вие знаете всичко, но стига сте се подигравали на хората!
Здравейте! В тази анкета няма верни и грешни отговори. Просто, когато правим бутоните при Normal On слагаме цвят, в който ще се оцвети бутона, когато е активен (ако ние изберем него за наш верен отговор). Ако обаче не е активен, избираме друг цвят (разбира се цветовете може и да са еднакви) за полето Normal Off. При Rollover on цвета се променя, когато минем през него с мишката. Цветовете може да си ги изберете Вие, както решите. Това е само пример. Ако не искате, не активните бутони да са лилави, просто ги направете цветни. Така или иначе, когато отговорите на следващия въпрос, оцветяването изчезва.
Здравейте! Това е така защото във версия CS5 има само панел Buttons, а не Buttons and Forms. Няма как да изберете такъв вид текстово поле, както е показано във видеото. Можете да слагате само бутони. А защо бутоните Ви почват след 4-тия въпрос, може би защото не сте ги подредила правилно. Започнете от първи въпрос да редите бутоните. Направете си сама анкета, а не ползвайте на готово прикачения файл от анкетата. Има малки разлики при направата на интерактивен pdf с CS5 и CS6. Съответно, когато отваряте прикачения файл, също може да има разминавания от показаното във видеото.
Ако все пак отидете в някой център за дигитален печат и искате да се отпечати Вашето неща на хартия, картон и др., независимо от цветовата гама (RGB, CMYK, SPOT или смес от CMYK и SPOT), то Вие ще бъдете таксувана по цени от съответната ценова листа. Няма да Ви таксуват в повече или по-малко заради цветовата гама, ако не се подготвят отделно цветови пластини (профили).
Всичко зависи от това какво, как, къде и на какво ще печатите. Ако можете да използвате дигитални машини за печат, независимо от това дали ще е в копирен център, рекламно студио или печатница, съвсем спокойно може да ползвате CMYK цветовете. За SPOT цветовете трябва да имате налична таблица с номерата на цветовете. Характерното за цветовете по Pantone е, че около 95% от тях могат да бъдат възпроизведени без проблем от мониторите, но само 34% от цветовете ще бъдат без промяна при преобразуване в CMYK модел. А като цяло печат със SPOT цветове е по-скъп, защото се използват мастила, смесени предварително.