Как да създам изцяло динамична Curtain wall?

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Здравейте. Искам при промяна на разстоянията между всеки два съседни елемента независимо дали вертикали или хоризонтали динамично да се преоразмерява всичко. Под "всичко" имам предвид линейните размери на профилите, на стъклопакетите и на уплътнителите. При смяна на габаритните размери всяко поле с прилежащия му стъклопакет и аксесоари да се преизчислява. При промяна на формата на фасадата от правоъгълник в трапец примерно, би било идеално динамично да се преизчисляват и ъгловите размери, зарязванията и обработките в краищата. Тези неща донякъде успявам да ги направя с динамични блокове в Аутокад и/или като Solidworks модел от тип Top-Down, но като цялостна концепция засега не успявам да постигна гореописаното. Още нещо: в Solidworks моделът става безскрупулно тежък и всяко елементарно завъртане коства много време и нерви. В Аутокад нещата се траят, но и там си има трески за дялане. Използвам работна станция и смятам, че след като изгледах Revit курса ви имам нужните познания да премина към софтуера Revit. Моля за отговор исканото по-горе възможно ли е? Благодаря

Здравейте, до колкото разбирам въпроса, всичко това е заложено попринцип в Revit и е възможно. Разбира се има нужда от определена насторйка и най-вече да се изпозлват или създадат определени фамилии за профили и панели. В общи линии невъзможни неща няма = ) Винаги може да се достигне до задоволителен резултат, понякога може да има нужда от компромис, но за по-точен отговор се нуждая от по-специфичен въпрос. Ако се нуждаете от допълнителни консултации или помощ по проект може да се свържете с мен на мейл или LinkedIn и да обсъдим възможностите. Поздрави!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.