Как се позиционира врата или прозорец по дебелина на стената.

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Как да покажем къде искаме да се разположи вратата или прозореца по отношение на дебелината на стената. Например някъде се препоръчва монтажът на прозорците да става във външния край на зидарията (ядрото) на стената или пък в средата на зида. Въпросът е разбира се за многопластови фасадни стени.

Позицията на вратата или прозореца по отношение на стената се контролира чрез фамилията за врата или прозорец. За да е възможно това обаче, предварително такава опция трябва да бъде заложена във фамилията която се позлва. В различните фамилии параметъра който контролриа това поведение може да се казва по различен начин. Например тук в стандартен архитектурен темплейт който съм отворил има прозорец, който се конторлриа така:

Наличието обаче на подобна опция зависи изцяло от фамилията която се ползва. Може и да не съществува опция за ткаъв тип контрол.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.