Как и къде да се прихвана към основата на сграда за да очертая и изрежа основата с Building pad?

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Здравейте, имам модел на 3-етажна къща в един файл и модел на терен сравнително равен в друг файл.Искам да направя следните неща.

Стъпка 1. Да напасна сградата върху терена така, че при входа да нямам почти никакви изкопни работи, т.е. при входа кота 0,00 и кота терен почти да съвпадат.Да кажем избрала съм си мястото и съм си определила кота 0,00 на коя кота от терена ще е равна. След като съм позиционирала сградата на правилното за случая място, искам да си очертая основата с Building pad и да направя дупка е терена.

Стъпка 2. След това с Graded region да си направя нова топография базирана на старата с Create a new toposurfice based on the perimeter points only и след това да си създам таблица за изкопните и насипните обеми.Целта ми е разбира се изкопните и насипните работи да са приблизително еднакви. Като допълнително нагласяне мърдам плочата на изрязаната основа нагоре и надолу.

Проблемът ми е, че не мога да избера в кой фаил да да направя Стъпка 1 и по специално очертая основата с Building pad.

Вариант 1. Към файла на терена закачам като Link Revit сгадата, напасвам ги ръчно, както е показано в Урок 8. • И сега се опитвам да вляза в някое ниво или поглед за да очертая основата на cградата с Building pad.От site отивам в 3d, така се виждат и терена и сградата.Опитвам се да очертая основата или да се прикача към стените, но не става естествено, чертая някъде в пространството. Дава следното съобщение. • Пробвам друго – от site отивам в 3d –топ и така успявам да се прихвана, но към покрива.

Вариант 2. Към файла на сградата закачам като Link Revit терена, напасвам ги ръчно, както е показано в Урок 8. • Като се опитам да използвам Building pad и избера топографията, естествено не мога защото това е свързан файл и ми предлага да го откача, да влеза във файла на топографията, но там нямам сградата и няма какво да очертавам.

Вариант 3. Остава ми варианта в един файл да чертая сградата и терена и тогава с малко гимнастика мога да направя това което искам дупка в терена.Но вие навсякъде казвате че това е ОК за малки сгради.Нещо ми убягва.

Има ли начин да изрежа основата в терена с Building pad и най-вече да се прихвана за нещо в някакъв изглед или разрез и това да не е в общ файл в който имам сграда и терен.Освен това аз искам да направя няколко различни позиции на сградата, после да премина към Стъпка 2. И да сравня кое местоположение е най-изгодно и икономично.Т.е. за да мина към Стъпка 2, искам върху терена да имам като репери поне 2-3 очертани местоположения на основата на сградата и тогава да изрязвам и сравнявам.

Благодаря предварително

Здравейте!

За свързването на файл с терен и файл със сграда обърнете внимание на видеото за споделени координати. Що се отнася до използването на Building Pad инстумента. Имаме файл на терена и файл на сградата. Building Pad логично можем да изпозлваме само във файла с терена. 1.Влизаме във файла с терена и приемам, че сте усвоили вече свързването по споделени координати и файла на сградата е линкнат във файла с терена. 2.Влизате във Floor Plan , който отговаря на кота 0.00 на сградата. Ако нямате ткаъв може да си създадете. Може да изпозлвате и друг подов план, който пресича сградата. Изпозлвайте разрез, за да видите кой подов план е подходящ. За повече информация какво ще се вижда в даден подов план реферирайте към видеото което обяснява концпецията за View Range или обхват на изгледа по височина. (Модул 6 , Урок 6) 3.Избирате инструмента за Building Pad и изчертавате по контура на сградата границата на изкопа. Грешката която сте посочили се получава, защото границите които сте очертали излзиат извън границите на терена.

Не ви препоръчвам да използвате 3Д изглед за дефиниране на скици. Изпозлвайте Floor Plan към подходящо ниво с подходящи насторйки за View Range. Уверете се, че скицата която дефинриате не излиза извън терена и работете само във файла с терена.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.