Как да зададем скосявания по цялата полилиния?
Здравей Иване, гледам всички видеота с интерес някой неща доста ми помагат,искам само да кажа ,че за дадения случай в които масата всъщност представлява затворена полилиния ,когато се избере FILLET или CHAMFER по-добре е да се използва подопцията POLYLINE и зададения радиус или скосяване се прилага върху цялата полилиния ,много по-бързо става
Мирослав,
да, определено добър съвет.
Така става значително по-бързо, когато имаме полилиния, която има повече точки. Тези опции са малко известни за разлика от командата fillet.
Аз като задам FILLET, после Р за полилиния, като я посоча, то ми изписва, че е заоблило, а то не е (и няма как, защото никъде не ме пита за радиус). Някак си трябва да задам и двете едновременно (примерно Р и 4), а не знам как.
Здравей Иванка, първо избираш Fillet, после стойност за Radius, и след това Polyline и при маркиране на обекта всичко се заобля, аналогично е и за Chamfer.
Полезно допълнение към урока. Благодаря.
Спестих 15 минути на ден :)
Благодаря! И аз спестявам време :)
Браво, полезен съвет !
Още един път ползата от ровене във форума! Може би най-бързия начин да се начертае един релсов път със съотоветните радиуси на закръгления.
Благодаря,полезен съвет!От форума се учат много полезни неща.
разгледайте и другите подопций на filet i Chamfer. Ако след стартиране на Filet и въвеждане на радиус натиснем t за trim ентър, после n за no trim ентър, избираме обектите и ентър. Така се показва дъгата, но се запазва и ъгъла. За да се махне после подопцията No trim трябва след въвеждане на радиуса да натиснем t ентър и пак t ентър
Можем също да стартираме filet, задаваме радиус и после натискаме m за multiple, така можем да скосяваме колкото ъгли искаме , без да се налага да стартираме командата отново и отново за всеки следващ ъгъл.
Извода е, след стартиране на дадена команда ,да хвърляме по едно око за подопците долу в командния ред
Прекрасно, Благодаря! Полезно и бързо с използването на polyline! Начинаещи като мен - отделяйте време на всичко след учебното видео, и то детайли! Успех!
Благодаря Константин Петров, дълго се чудех защо ми остава ъгъла след скосяването. Тъй като съм зле с английския език ми е трудно да ползвам подопциите.