Защо Архивиране а не Изтриване?

Време за всичко

Моля да споделите защо не изтриваме, а архивираме?

И аз това се питах. Ако са информативни имейли не е ли по-добре да се трият? А в архив да отиват тези, които биха могли да ни потрябват или съдържащи ценна информация.

Всичко, което е спам отива в коша. В моата АБВ поща 80% е спам, а в GMAIL е около 20%, но и тук кошчето е моят най-добър приятел

Да, това е и моят въпрос: защо да се архивира всеки имейл? Имам направени папки и в abv, и в Gmail (активно използвам и двете пощи). Имейлите, които искам да запазя, ги съхранявам в папки с подходящи имена. Ненужните вече имейли, напр. онлайн билети, покани за събития и под., просто ги трия.

Принципът е Inbox Zero, заради което съветът е имейлите да бъдат архивирани. Няма значение къде се архивират обработените имейли, стига да не се задържат във входящата поща след обработка. За да спазвам този принцип, кореспонденцията ми е организирана по теми и използвам за целта етикетите на Gmail. Така със сигурност имейлите са архивирани и не задръстват входящата поща, но и са категоризирани в персонализирани раздели, за да ги откривам лесно. А излишните съобщения тип спам и рекламни отиват директно в кошчето, за да не отнемат от мястото.

Аз също си имам папки за архивиране,останалото директно изтривам.

Аз ползвам абв поща.Там не виждам иконка за архивиране. Къде да я намеря?


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация