Може ли?

Време за всичко

Моля, оправете си звука! Още в четвърти урок се сблъскваме отново с вечния проблем, почти няма звук. Нивото на аудиото е прекалено ниско и почти не се разбира урока

Да, този урок се слушаше доста трудно. Проблемът е в звука, но също и в ясната артикулация на г-н Иван Цукев. Добре е водещият да говори малко по-бавно, като ясно произнася последните срички на думите. Тогава ще се разбира добре и пхри малко по-глух звук.

Няма проблем да вдигнем звука. Ще го проверим, но имайте в предвид, че може да се увеличава от две места:

  1. От вашето устройство
  2. Но и от самия видео плейър - ако там е много намален, колкото и да е силен, ще звучи тихо.
  3. Скоростта на говорене също може да се настройва. Това е интересно "оплакване", почти винаги получаваме обратна връзка, че се говори много бавно :)

При мен лично съм изстискал всички възможности за увеличаване на звука и хардуерно и софтуерно. Всичко е на макс и пак едвам разбирам за какво говорим. При другите източници на аудио при тези настройки не може да се стои в стаята, значи проблема е в нормализирането на аудиото при вашия източник.

при мен всичко върви добре, даже трябва да намалявам звука

ДА, проблемът със звука е много остър. Както отбелязват колегите - не се чува почти нищо при цялото ми напрягане да схвана поне смисъла на това, което се говори. Според мен това е свързано с аудито при записа.

При мен върви всичко добре, вариант е ползването на слушалки.

Да, ползването на слушалки почти със сигурност решава проблеми със звука.

Има няколко оплаквания за звука и пускането на самия урок (при слаб интернет), на които вече търсим решение.

Предизвикателството го правим ден за ден на база обратната връзка от хората и поради това не минаваме през стандартния процес на QC проверки за технически проблеми. Поради това само при някои хора се получават трудности, за което се извинявам.

Проблема със звука не е само за това курс, а и доста други. Не съм пробвал със слушалки макар да не разбирам с какво могат те да помогнат на звуковата карта да изтиска повече звук от източника, но ако на някои им помага аз не обичам слушалки на ушите си.

Ок, пробвай с друг източник на звука, блутут колонка или нещо с кабел. Би трябвало да свърши работа за 10 мин.

И при мен се звука е моно слаб. Всичко ми е увеличено на МАХ. Със слушалки се чува добре, но все пак ще съм благодарна ако успеете да направите нещо със силата на звука :)


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация