Какъв е проблема ?При натискане на бутона сортиране излиза този прозорец и ,която и от опциите да натисна няма резултат.

Microsoft Excel Microsoft 365 Тайните на Excel

Какъв е проблема ?При натискане на бутона сортиране се получава това.

Ако правилно разбирам, Вие се опитвате да сортирате числата в колона Е (Комисионна).

Ексел обаче разпознава, че тя е част от таблица. И понеже е по-логично да сортирате таблицата, а не само една колона, пита дали да не направи сортирането в цялата таблица.

Ако искате да сортирате цялата таблица, трябва да натиснете горната опция. Ако искате само колоната "Комисионна" - долната.

Но каквото и да направите нищо не се получава защото комисионна е формула. Колкото и да сортирате по нея - нещата ще си останат винаги така, защото тя е производна от предните две колони, които не се сортират

Благодаря за отговора,но проблема остава.Която и колона да сортирам,както е показано във видео урока,не се получава.Изглежда,че командата sort не работи при мен.

Честно казано - като не знам какво цъкате, трудно ми е да кажа къде е проблемът. А и не знам какъв клип гледате Може би някой от екипа на Аула трябва да вземе отношение?

Опитайте да изберете цялата таближа и след това да изпълните сортиране

Аз също гледах този урок, и съм с най новата версия на " Офис 365". Там нещата стоят малко по друг начин! Това, което се опитваш да направиш е погрешно! Аз първо изчислих комисионните на всяко име, като го поставяш в кавички. Така ще получиш резултатите на всеки работник в примера! Те са пет човека, съответно пет резултата! И вече колкото пъти да пишеш отново, което и да е име, със съответния оборот, то ще се добавя автоматично към неговите пари, ако правилно си задал формулите за всяко име!

Здравейте, копирайте цялата таблица и отидете на sort & filter, след това изберете custom sort, там задайте колоната Е за да ви ги сортира.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация