Как да преструктурирам голям обем от данни в Excel и за всеки ред да се извадят данни по образец? Има ли автоматизиран начин направентие образци да се импортират в AutoCAD?

Microsoft Excel AutoCAD Електронни таблици Тайните на Excel Базови

Здравейте ! Имам регистър с голям обем от данни в среда на MS Excel. Мога ли и как да извадя само части от него, така че данните да се попълнят автоматично в предоставен образец ? Имам една колона, която може да служи като ID на целия ред. Как да извадя за дадено ID само данните, които са ми необходими за попълване на образеца (който също е в Excel) и той да бъде попълнен? Друг въпрос : Необходимо е след съставяне на образеца за всяко ID, то същите да бъдат вкарани в AutoCAD. Знам за опцията за привързване на таблици и автоматичното обновяване, но има ли начин да не се налага за всяко ID привързване на нова таблица?

Идеята е от големия регистър да се извадят необходимите данни по образеца и да се импортират в AutoCAD, като за всяко ID да има отделна таблица и графика. Ще се радвам ако има и други начини, по които това може да се осъществи. Идеята е максимална оптимизация и автоматизация на процеса, тъй като става въпрос за голям обем от данни. Благодаря предварително на всички !

Може би самото преструктуриране трябва да стане по въпросното ID, което в случая представлява номер, под формата на комбинация от букви и цифри. Ако се зададе идентификатор и да се каже, че от реда с ID 1 например искам да се извадят колони 5,6 и 7 (например) в дадения образец и после ако има начин вместо да правя нов образец само да избирам ID ще е страхотно ! Имам идея, но не знам как да я осъществя ! :) Благодаря отново предварително на всеки отзовал се !

Мисля, че може да стане. Но за да кажа как - трябва повече конкретика. като минимум няколко снимки на изходната (голямата) таблица и на другата, която трябва да се попълни.

Най-добре е да се видят файловете.

Поздравления за това, че търсите автоматизация. Това може да спести много работа, а повечето хора биха тръгнали да го правят ръчно. Задачата е много индивидуална и ще трябва малко повече проучване от ваша страна, но може да стане.

Ако е Excel оформите таблиците така, като ги искате, може да ги въжете в AutoCAD с динамична връзка (Excel Data Link), така че да се обновяват, като промените ексела.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация