Защо в единия случай копирането се получава, а в другия не?

Microsoft Excel Microsoft 365 Тайните на Excel

Здравейте,

Някой би ли обяснил защо когато използвам клавишната комбинация ctrl + c и поставя с ctrl + v в първия случай се получава, а във втория изписва #Value! ( Поставянето е на различни места, когато не е в първите 12 реда формулата не работи и изписва този надпис).

Трябва да видя формулата. Може ли една снимка като активната клетка да бъде някоя с формула

Формулата на втората таблица, при която има грешка е по-интересна. Подайте и нея?

Приятно съм изненадан, че все пак ще получа отговор на въпроса. Веднага давам снимка.

Получава се така, защото първата таблица реферира към таблицата Радходи и сумира колони от Януари до Декември, но няма информация кой ред да сумира, за това гледа от първия ред.

Като сложите таблицата долу, примерно за Ток търси в първия лист данни на по-долни редове, но такива в таблицата не са дефинирани. Ако за тест копирате няколко пъти редовете за ток,вода, телефон и т.н. един под друг, ще получите данни.

Най-добре, ако ще реферирате към тази таблица от друг лист, вместо копиране, напишете на ново формулата или натиснете = и изберете клетките.

Например

Благодаря Ви за бързия и изчерпателен отговор! Имам още един въпрос, който не е свързан с конкретен урок или модул от курса, а просто търся мнеието Ви - Кой от другите Ви налични курсове за ексел, които предлагате, може би бил най - подходящ след завършването на този "Тайните на Ексел", защото имам желание да разгледам всички във времето, но все пак.. търся някаква постепенна градация. Това може да бъде полезно и за останалите членове в сайта. Поздрави,

Здравейте, най-логичната следваща стъпка е курса Ексел формули и функции.

Много благодаря!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация