Защо не ми рендва текстурите?

3ds Max 3D Моделиране 3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX Рендериране

Защо не ми рендва текстурите и светлините? Какво пропускам? С 2020 версия съм и не зная как да го оправя. Направо не мога да работя с тази версия все едно не мога да работя с програмата, а от 7 години работя с нея но по-стара версия. Моля за помощ!!!

Здравейте, С какъв рендър пробвате да рендвате? Те сякаш и във вюпорта ви ги няма цветовете. В асеттракинга (SHIFT +T) всичко наред ли е? Всички текстури от сцената прописани ли са със ОК. Вижте и в рендър настройките F10 дали рендвате с правилния рендър.

Не мога да намеря mentalray renderer изобщо къде ли не търсех...2020 е версията и всичко е супер ново някои неща са супер удобни но в случая ми липсват рендара, светлини и други неща и се чудя какво да правя.

И тук има проблеми не всичко е ок, но не зная как да го оправя защото гледам ,че с някакъв друг Material editor се работи ,а няма уроци как се работи с него ,а аз от 7 години ползвам опростения и на по-старите версии не съм имала такива проблеми.

Ментал рей не се поддържа от версия 2017 или версия 2018 на съм сигурен точно, едва ли ще се и подържа по нататък. Пробвайте да конвертирате сцената в друг рендър в В рей или с каквото разполагате.

Георги ,благодаря много. Явно ще си инсталирам по-стара версия за да мога да работя и ще карам курс за вирей за да мога да работя с по-новите версии.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация