Как да събера текстовете в една клетка?

Microsoft Excel Тайните на Excel

Здравейте и Честита Нова Година! Моля за малко помощ. Трябва в дадена клетка (на Excel) да се взима текста от други две клетки и да изписва общ текст в нея. Сигурен съм, че не е много сложна задача, но не мога да се сетя, с коя формула да го направя. Благодаря предварително.

Опитах с "CONCATENATE", да става, но не точно. В една от клетките има добавен текст в "Custom", който да излиза сам и "CONCATENATE" не го взима. Трябва ми да взима точно това, което се вижда в едната и в другата.

Да, за да обединим текста от две (и повече) клетки един от начините е функцията CONCATINATE. Не стана ясно за конкретния пример какво не е станало. Ако може да покажете по-точно какъв е проблемът.

Проблемът, доколкото разбрах е, че в една от клетките имаме Custom format, примерно 10 да се вижда като 10 лв. И човекът иска като направи CONCATENATE да му се виждат 10 лв., но на него му излиза само 10, защото формулата вижда стойността, не и форматирането.

Ако знаете къкъв точно е форматът на въпросната клетка може да опитате нещо такова: CONCATENATE(A1;TEXT(A2;"#,###.00 лв."))

Това, което съм почернил е форматът на клетката и може да се вземе от Format Cells > Number > Custom > Type

Благодаря за отговора. Тъй като не можах да го измисля как да стане, само с две клетки, добавих трета постоянна. Така от третата взимам информацията, която не се взима от първата. Още веднъж благодаря за предложението.

Радвам се, че си намерил решение с трета клетка. Така както предлага Kocho да се зададе формата, не става ли? За обединяване да текст освен с функцията CONCATENATE може и със символа & да се обединяват текстовете от различни клетки.

Да, и на мен ми е любопитно по моя начин не става ли? И какво е решението, което сте измислили.

Решението на Димитър е в трета клетка да сложи текста, който не му се появява.

Това е казуса и решението от моя страна. Двете клетки по-горе съм ги скрил зад картинки, за да не се виждат от ползвателите на таблицата.

Всъщност от три станаха четири клетките, които събирам. Съжалявам за зле каченият пример. Надявам се поне да се разбира. От горната страна е моето решение. От долу съм показал какво се случваше само с двете основни клетки.

Предполагам това е крайната цел. Не разбрах как са подредени данните в началото.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация