Въпрос към урок: Binance от курс: Биткойн и крипто технологии

Може ли от Кракен и Бинанс да се прехвърлят средства към моят хардуерен портфейл?

Bitcoin & Crypto Blockchain

Здравейте,

Може ли от Кракен и Бинанс да се прехвърлят биткойни и етериуми (и всичко друго което сме закупили там) към моят хардуерен портфейл и кое е по-сигурно и изгодно според вас?

Благодаря.

Да, може да се прехвърлят от кракен и бинанс към собствен хардуерен портфейл.

Ако се ползва Revolut или Paypal не може за момента, което е голям минус на тези платформи.

Интересно, аз тъкмо си отворих сметка в револют. Не разбирам, какво общо има револют със запазването на биткойните в хардуерният портфейл? Револют нали захранва сметката ми в бинанс да речем, след това си купувам биткойни и каквото друго и не мога ли да ги изпратя в хардуерния портфейл? Щях да питам и за тегленето на средства от тези борси, разбрах, че не пращат към карти и чух, че ако си пратил пари с револют, а искаш да ти върнат в основната ти банкова сметка не можело. Може ли да разясните за тегленето на средства в бинанс и койнбейс. Благодаря.

Здравейте!

Най-добрият ход, който можете да предприемете, е да осъществите контакт с предприемача и/или институцията, които управляват финансите Ви. Високо значение има пътят на парите Ви, когато извършвате по-маневрени движения с тях. Всеки "играч" в сферата на финансите предлага алтернативен контакт за връзка. Можете да достъпите лице за консултация не само по телефон, но и чрез имейл. Доста от тях вече работят с кол-центрове на много езици. Поинтересувайте се първо за възможностите за връзка и след това напористо поставете въпросите си възможно най-конкретно. Това е начина да си изградите ясна представа за това, какво Ви очаква при движение на финансите Ви.

Документациите са обширни и по принцип ни уведомяват по имейл , когато има промени, но рядко се чете в дълбочина. Нормално е човек да има въпроси относно това и всеки посредник изгражда бизнес отношенията си с различните банки от различните държави по различен начин.

По въпроса с управлението на личните финанси бих искал да отбележа, че темата може да бъде не просто сериозна, а изключително дълбока. Прекрасно е, че г-н Павлов задава неуморно въпроси в курса, защото така се ограмотяваме и всички останали и се забелязва и чуждото мнение от дискуса. Бих споделил опит относно боравенето с личните финанси посредством интернет, с цел да помогне на когото и да било, ако има нужда.

Наблюдават се основно три вида платежни системи и и способи освен тези в брой:

  1. Банкови сметки и разплащания с тях >>> високо ниво сигурност, ниско ниво гъвкавост.

Банки

  1. Платежни посредници,приложение,системи, които се обвързват с ваша банкова сметка >>> високо и средно ниво сигурност( според компанията ), средно ниво гъвкавост.

WesternUnion, MoneyGram, PayPal, Klarna, Revoliut, Wise( TransferWise )

  1. Крипто-портфейли и борси >>> НЕЯСНО ниво сигурност( поради все още ниската грамотност на нас потребителите ), високо ниво гъвкавост.

Не би било коректно разбира се, да се изчерпат определенията само с тези си описания. Тук внимание е добре да обърнем на обратната пропорционалност на критериите сигурност и гъвкавост. От курса става ясно, че средствата ни могат да бъдат добре контролирани при подходящото образование по темата. За това съм на мнение, че курса е много труден за провеждане, ако цели да удовлетвори пълноценно любопитството на по-голяма общност - от една страна е нужна висока компютърна грамотност за повече увереност , а от друга страна актуална информираност относно платежните положения и системи. Труден фокус, но необходим и не невъзможен.

Имайте предвид, че колкото са вариантите за управление на финанси чрез интернет, толкова са и измамниците, които очакват да се възползват поради ниската ни осведоменост относно методите за разплащане. Така, че питайте и ровете в материята.

Поздрави!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация