Защо не прихваща автоматично втората точка при изчертаване на правоъгълници с еднаква дължина AUTOCAD 2021?

AutoCAD Формула AutoCAD

Здравейте. От няколко дни съм с AUTOCAD 2021. Искам да начертая два правоъгълника един върху друг с р-ри 500/400 и 500/200. В предходната версия щраках на първата точка, влача мишката до втората и като светне зеленото квадратче, че си е хванало втората точка, влача на горе и имам прозорче за въвеждане само на втория размер. Първия (500) си го е хванало автоматично. Сега не го захваща, трябва задължително да го напиша и да натисна Тab и тогава мога да задам втория размер. Но така се губи много време. Предполагам, че е някаква настройка. Откъде мога да я включа?

Здравейте. Въпреки, че прикачих снимка към въпроса си, тя не се е публикувала. В момента се опитвам да сваля програмата за видео на Аула, но не се стартира свалянето. Проблем със сайта ли е?

Здравейте! Опитвам се да изчертая правоъгълника, както съм свикнала-команда за rectangle, след това задавам стойности за "X"-10, TAB, "Y"-20 и за мое учудване се изчертава чудовищно голям правоъгълник, който дори не виждам...Явно съм променила някои настройки, но нямам идея кои. При това всяко следващо изчертаване със същите параметри ми построява правоъгълник с различна големина. Имате ли идея къде може да греша?

явно написах въпроса си на грешно място в бързината:)


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация