Може ли да предложа друг метод на въвеждане на функция

Microsoft Excel Тайните на Excel

Така можем да получим информация какво прави функцията и също във втория прозорец за аргументите. Също виждаме какво се случва с резултата или ако има грешка.

Здравейте, не съм напълно сигурна , че това е въпрос. Защото - да така е може да се види каква е функцията от там и каква е логиката и да може да се видят резултатите и грешките при създаване на функция, но според мен е доста трудоемък метод.

Здравейте! Да, споделям мнението, че това не е въпрос, а по-скоро предложение за вмъкване на функция в таблици на MS Excel - по един от многото възможни начини. Друг възможен такъв е от Ribbon "Formulas" да се избере най-левия инструмент, което е равносилно на клавишната комбинация (Shift + F3). Методът привидно изглежда трудоемък, като при това добавя значителна яснота и е особено полезен за начинаещи. От друга страна - има и функции, които не могат да бъдат избрани от съответната категория, независимо от версията на софтуера. Такива напр. са функциите за намиране на период от време (години, месеци или дни) - съответно трябва да се знае техния синтаксис. Успехи!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация