Въпрос към урок: Моята интернет снимка от курс: HTML5 и CSS3

Защо в различните браузъри го отваря по различен начин?

Уеб дизайн HTML CSS Програмиране Atom Notepad++ HTML5 и CSS3

Така написан кода, в Google Chrome и Microsoft Edge го отваря перфектно, както си трябва. Като се опитам да го отворя във FireFox, не ми визуализира снимката и не е центрирано, а в Internet Explorer не ми показва снимката, не е центрирано и не разпознава текста написан на кирилица. Защо се получава така и как може да се унифицира, така че на всички браузъри да излиза по един и същи начин?

Когато центрирането е вмъкнато в body-тага, работи само в Google Chrome. Ако направим центриране в div-таг като включим текста и снимката в него, работи във всички браузъри. за езици използващи разширения character set на шрифтовете извън малки и големи английски букви, трябва да укажеш кодировката. Такъв е и случаят с кирилицата. За най голяма съвместимост използвай:. Също може да се укаже на браузъра какъв енкодинг да използва, но не може да се разчита, че потребителите на сайт ще правят същото всеки път, когато го отварят.

Различните браузъри отварят по различен начин защото те самите четат кода по различен начин. За това когато се пише чист html винаги има такива проблеми. За да няма такива проблеми се описва в sytle.css както да правят видовете броузери когато започнат да прочитат кода :)


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация