Защо когато копирам един елемент от един файл и искам да го поставя в друг файл на същите координати не ми позволява?

AutoCAD Формула CAD/BIM Проектиране

Здравейте, мили хора, Защо когато копирам един елемент от един файл и искам да го поставя в друг файл на същите координати не ми позволява? Не работи paste to original coordinates. AutoCAD 2016. Благодаря.

Добър ден! Аз например, когато трябва да копирам даден обект от един чертеж и след това да го вмъкна в друг чертеж на същите координати правя следното: 1) Маркирам обекта/обектите/ 2) С клавишна комбинация Ctrl+Shift+C копирам 3) За базова точка на копиране задавам координати 0, 0, 0 4) Отивам във файла "приемник" 5) Ctrl+V за вмъкване /пействане/ 6) За базова точка на вмъкване отново задавам координати 0, 0, 0 По този начин винаги се получава. Само трябва да се внимава и в двата файла изгледа/координатната система да е една и съща т.е Да речем и в двата файла да е WCS. Надявам се това да помогне. Приятен ден!

Благодаря Ви, Живка. На мен ми се налага да използвам точно тази команда paste to original coordinates, която не зная защо не е активна, а много би ми помогнала в работата. Приятна вечер :)

Съжалявам, че не можах да помогна. Най-вероятно става дума за бъг на AutoCAD версията и за това не е активна командата ... Това което ми хрумва е да проверите в настройките за конкретната команда дали не е празен реда Macro (тоест има ли зададено действие за тази команда)

Надявам се това да помогне. Приятен ден!

Здравейте, Живка. Благодаря Ви за помощта. Проверих реда, който сте посочила с номер 3 на вашата снимка. Празен е. Не разбрах какво означава това. Трябва ли да напиша нещо там? Приятна вечер.

Здравейте, Галя! Това е един вид задачата, която трябва да изпълни AutoCAD след като получи командата. Нямам друга версия на AutoCAD и не мога да проверя дали в другите версии там текстът е същи или е нещо различно, но мисля че може да напишете точно това което се вижда на снимката и трябва да се получи. Все пак това е програмен език и в него няма "диалекти" :) Приятен и успешен ден!

Здравейте, Живка 1.Отвори два нови идентични template файла. Изчертай нещо във файла източник и го копирай във файла цел. 1.1 При успех - отваряш файла източник - burst на обектите които ще копираш. Настройваш мащаба на файла цел и файла източник да е един и същ (какъвто искаш да бъде във файла цел).....и копираш. При неуспех: 1.2 Конвертираш файла източник във формат dxf версия ACAD2000--отваряш нов template файл, променяш мащаба в желания и копираш от източника... Успех... П.П Трябва да имаш информация за файла източник от каква програма е получен...трансформиран и как ...

Извинявам се, Отговора ми е към Галя..

Благодаря ви. Приятен ден.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация