Каква е ползата от автоматичното векторизиране?

Adobe Illustrator Векторна графика Графичен дизайн с Illustrator

Много често векторизирам картинки, но ефектът не е много задоволителен..... Ръчното трасиране трае много часове или по-точно- отнема много часове. Най-често съм векторизирал скици или драканици с молив или туш.

сега ще ви покажа и автоматично векторизирани четки от туш в Adobe Illustrator CC

  1. Оригинално изображение

  1. Трасирано или автоматично векторизиране

  1. и създаване на четки в Adobe Illustrator CC, за тази цел използвам таблет XP-Pen

Автоматичното може да спести поне част от времето, което би отнело изцяло ръчно векторизиране. Предоставя ни "заготовка" за дообработване, вместо да се започва от нулата. За най-добри резултати комбинирайте двата метода.

Може ли да се векторизира пътна карта на България, изпробвах много от вариантите за автоматично векторизиране, но не се получава, изобщо може ли да се векторизира толкова голямо нещо, или варианта е да се прави от нулата

При такова сложно изображение трудно би се получил задоволителен резултат с едно щракване. В този случай е въпрос на преценка на потребителя кой процес ще е по-икономичен откъм време и лесен за изпълнение - коригиране на автоматично векторизирани форми с дорисуване на места, наслагване на елементи от различни варианти за автоматично векторизиране, или изцяло ръчно очертаване.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация