Какво пропускам в разбирането на триковете на Word "Вмъкване на watermark само на една страница в Word"

MS Word

Всичко до т.6 ми се получава, но не получавам 3 различни секции както е описано в тази точка. Съответно и Link to Previous ми остава неактивно. Не знам какво изпускам.

т. 3 от трика не е направена. Има разлика от Break next page от TAB Layout и Page break от TAB Insert и чак тогава се продължават следващите стъпки.

Благодаря за отговора. Никога не съм знаел, че има разлика между ctrl+enter ( оформление-прекъсвания-нови страници-страница ) и оформление-прекъсвания-нови раздели - следваща страница. Има ли бърза клавишна комбинация за второто? Каква е точно разликата и как може да се ползва при изготвянето на документи, като изключим горния пример?

Разликата е че когато даваш ctrl+enter просто започва нова страница, но Header и Footer са едни и същи, а когато е с Section Breaks може да бъдат различни Header и Footer и съответно водни знаци и всичко което може да се прави по страницата.

Клавишната комбинация е Alt+B+I и се избира Section break types - Next page (1). (прилагам снимка).

Аз го използвам, когато първата страница ми е заглавна, втората ми е съдържанието и третата ми е самия текст, след това са ми текстовите приложения и всички са ми с различна номерация на страниците и съответно Header и Footer. При мен съдържанието ми е с римски цифри, а текста ми е с арабски цифри, ако не съм разделила страниците със Section Break, много трудно ще го постигна това.

Дано да съм ти помогнала.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация