Какво се учим да правим в момента?

Уеб дизайн Wordpress HTML CSS Уеб сайтове с Wordpress

Какво е това, което се учим да правим в момента, блог или сайт? Смятам, че е добре да се обяснят разликите и да се акцентира върху особеностите на всеки един от тях.

Wordpress е платформа за създаване на динамични уеб сайтове и блогове. Ако не знаете какво искате да правите с Wordpress няма как да си отговорите. Моята молба към Вас е следната: Не се напрягайте, всяко нещо с времето си. Wordpress e платформа с отворен код.

Блогът е вид сайт. Wordpress може да се използва за създаването на реално каквото и да е - блогове включително. Но освен блог, с Wordpress може да се създаде сайт-визитка, форум, онлайн каталог, е-магазин, knowledgebase и фактически почти всеки един друг вид сайт, за който може да се сетите.

Първоначално инсталиран, да, Wordpress представлява вид блог, но това лесно може да се промени.

Разликата между сайт и блог е много малка. И двете се създават по един и същи начин. Сайта е по статичен, публикациите в него се подреждат по определен начин и така могат да си останат дълго време - посетителите виждат едно и също. Докато блогът е динамичен. Създателя му често прави публикации - например качва видео какво прави всеки ден и позволява коментари. Всяка нова публикация излиза най- отгоре, над предходните - като влезеш в блога виждаш първо нея.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация