Как се стабилизира?

Тайните на Revit Architecture Revit Architecture Основи на BIM и Revit

Моля отново за помощ затова, за което писах преди време, но нямам отговор, поради което по-нататъшното ми продължение на курса е невъзможно и затова ще бъда принуден да го прекратя, а съм заплатил за целия курс. Става дума за следното, а именно:

Как, моля, се укротява това треперене и подскачане на някакви сини линии когато се опитам след поставяне на стрелката на мишката върху горната линия на сегмента долу отдясно на стъклената врата и натискане на клавиша Tab да маркирам този сегмент както се прави в урока? Маркира се какво ли не наоколо, но не и това, к. трябва (сегментът долу отдясно на стъклената врата)? Веднъж, само веднъж по случайност успях да го маркирам, но после, когато се опитах да сторя същото и със съседа му, отдясно на него - пак с поставяне на стрелката на мишката върху горната му линия, натискане на Tab и Ctrl - всичко започна пак да трепери и подскача, предишният сегмент отново се изчисти от зидарията, която се беше изобразила след постигнатото с много мъки изобразяване и всичко се провали. Как, моля, да се постигне по-стабилно състояние когато се действа с този клавиш Tab за да не се маркират разни други неща вместо това, което се иска? Благодаря.

Много ми е трудно да ви укажа помощ. Възможно е да имате някакъв хардуерен проблем с клавиатурата или мишката. Нямам представа. До сега от никого не съм получавал подобан обратна връзка и не мога да кажа на какво се дължи проблема при вас. Вижте дали при ваши колеги на други компютри има подобен проблем, за да идентифицирате причината за вашия. Успех!

Здравейте! Имам същия проблем. При натиснат бутон tab, подскача всичко. Пробвала съм го на няколко компютъра и на разлечни версии на Revit. Маркирането е много трудно особенно в 3D, ако имаш много елементи в дълбочина.

При избиране с клавиш Таб техниката е следната - НЕ се държи клавиша Таб постоянно натиснат. Когато курсорът на мишката е поставен на елемента, който трябва да се избере клавишът Таб се натиска и се пуска докато желаният елемент се отбележи. Тогава с пуснат клавиш Таб се маркира елемента с натискане ляв клавиш на мишката. Съответно за втория панел, който също трябва да се избере курсорът се поставя върху него и се натиска Таб последователно докато светне в синьо и тогава с пуснат клавиш Таб и натиснат Контрол се кликва с ляв клавиш на мишката и така двата долни панела са маркирани.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация