Има ли Preview опция за Excel 2010?

Microsoft Excel Тайните на Excel

Привет! Използвам версия 2010. Когато отида с мишката към някоя диаграма, Excel не ми показва предварително как ще изглежда, докато не я избера. Може ли това да бъде коригирано чрез настройките?

Здравей, Виктория.

Отиди на File (снимка 1 позиция 1)

Снимка_1

От палета избери Option (Снимка 2 Позиция 1)

Снимка_2

След това отиди на Genaral (снимка 3 позиция 1), след това сложи отметка на Enable Live Preview (снимка 3 позиция 2), и потвърди с ОК (снимка 3 позиция 3).

Снимка_3

Благодаря за отговора,Краси! Проверих настройките и при мен отметката за Live Preview беше сложена, но въпреки това не показва предварително как ще изглежда диаграмата. Може би при тази версия не е възможно.

Здравейте! Използвам версия 2010 на български език. Влизайки в "Проектиране"/Разработчик, не можах да открия бутона за смяна от (колоните да бъдат подредени по имена на хора) до (да бъдат подредени по месеци).

Открих бутона, по-различно е на Ribbon interface в 2010 от този на версия 2013.

Здравейте и от мен. Аз също ползвам версия 2010 и също като колежката Viktoria при мен отметката на live preview е сложена, но не ми изобразява автоматично диаграмите. Между другото, по поставеният първи въпрос за преименуване на диаграма, преди да прочета отговора на инж. Краси Кръстев направих следното: два пъти цъкнах с ляв бутон на върху диаграмата и ми излезна едно меню. От там избрах "alt text" и там има опцията "title". Но от там нищо не се получи. Не знам за какво служи това меню. Само и единствено от ribbon раздела се получи с опцията "Chart Title". Благодаря много за поставените въпроси и съответните отговори!

viktoria, при вашата версия е възможно - клавишната комбинация Ctrl+F2 ще покаже Print Preview, независимо дали е таблица или диаграма. Трява да се съобразите с ориентацията и да видите настройките на принтера. Лек ден и успехи!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация