Как да го направя,при изписване на формулата маркирам C5 ,но при маркиране на данните от другия лист,C5 ми изчезва от формулата и ми излиза този прозорец.

Microsoft Excel Тайните на Excel

Зддравей, Гергана.

Селектирай C5, след което избери разделя на аргументи във функцията, може да е ; или , след което ще можеш да избереш втория аргумент от функцията който е обхвата от A2 до D20 на лист 2.

В момента получаваш това съобщение, защото първо избираш C5, обаче след това при избрането на обхвата, съотвенто не използваш разделителя и обхвата се записва на мястото на C5, ОБАЧЕ първия аргумент на функцията не изисква обхват ами конкретна клетка ... и затова ти се появява съобщението, което си показал на сниката. Ползвай разделители за да въввеждаш всеки един от аргументите на даден функция.

Получи се много благодаря за помощта.

Моля!

Супер е, че се е получило

Гергана, при изписването на функцията се появява подсказка с агументите на функцията и

най-важното - разделителите между аргументите! Така ще си улесните работата и няма опасност да сгрешите или да пропуснете нещо! Лек ден и успехи!

най-важното - разделителите между аргументите! Така ще си улесните работата и няма опасност да сгрешите или да пропуснете нещо! Лек ден и успехи!

И още нещо: Лек ден и успехи!

Защо ми изписва грешка? С версия 2016 на чешки език съм и правя всичко според указанията във видеото, но ми се получава като резултат #NENÍ_K_DISPOZICI(не е налично). Къде греша?

Здравей, Десислава.

Ако мога да те помоля за един sreenshot, който да включва и зиползваната формула и малко повече информация за това каквот точно искаш да направиш.

В момента предположенията ми са че анй-вероятно

ИЛИ търсиш нещо не съществува във Vlookup

ИЛИ не си заключила диапазона в който формулата Vlookup търси дадената стойност и така при разтеглянето на формулата в редовете в който диапзона се е изместил достатъчно че не съдържа клетки със запис, съответно изписва #N/A.

Малко повече информация за това къде точно прилагаш формулата и ще можем да дадем по-конкретно решение.

Ако не е проблем изпрати файла, така както ти дава проблем, на kr_krastev@abv.bg за да го погледна и да ти пиша. Ако пращаш имейл ако мога да те помоля, само напомни в имейла за какво става дума като проблем за да се сетя.

Здравейте! Не зная дали е коментирано в уроците или тук във форума, но имайте предвид, че функцията "vlookup" не търси наляво. Ако въведете аргументите така, че да търсите резултат вляво, няма да получите съобщение за грешка на въведената формула (като затворите скобата и натиснете enter), но винаги ще имате резултат "#N/A", макар че формулата изглежда (и всъщност е) правилна. Просто това е особеност/ограничение на тази функция. Ако се опитвате да направите нещо такова, ще трябва да използвате функциите index+match - комбинацията им е универсално решение на много проблеми.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация