Защо при повече линии, командата трим блокира програмата?

AutoCAD Формула

Защо при повече линии, командата трим блокира програмата? Здравейте, въпросът ми е свързан с командата TRIM, много често ми се случва да имам терен с хоризонтали и ми се налага да си направя рамка в която да работя и всички извън нея не ми е необходими. едно от решенията е командата ТRIM, но когато започна да прекъсвам ходизонталите ( полилиниите) започва да блокира програмата и се тормози, има и случай в които ме изхвърля програмата. Та въпросът ми е защо се получава така? Имам спомен за команда, с която правиш рамка и казваш да ти изтрие всичко извън рамката или всичко в рамката., но лошото е, че не си спомням как се казва, дали може някай да помогне? Благодаря предварително!

Не съм много сигурен дали това е правилният отговор, но все пак ще опитам. Попринцип много зависи от хоризонталите, колкото по точни са, от толкова повече точки са изградени и тогава командата trim забива и те изхвърля. Как да си решиш проблема без да триеш хоризонталите. Вкарай ги като Xref подложка в курса е обяснени перфектно как става това. След това принтирай само с layout'и и няма да имаш проблеми. (Когато имаш няколко листа за принтиране и не желаеш да се вижда даден слой, в примера хоризонтали, можеш да го изключиш само за избраният Layout.)

Да това е вариант, но на мен ми ми трябват хоризонтали те, но не целия картен лист, а определена площ от тях, Затова искам да изтрия ненужните линиии, да не се товари четртежа докато работя в него, а принтирането не е толкова голям проблем. Благодаря много!

Когато вкарваш външна референция не товариш по малко. А когато използваш Layout си зъздаваш Viewport'и препоръчвам ти и да им вкараш малко прозрачност на хоризонталите. Ако много лагва, в началните видеоклипове имаше настойки които да облекчат малко AutoCAD.

Здравейте, и от мен.

Това което може да ви свърши работа е командата EXTRIM

Идеята ѝ е следната.

Стартираш командата EXTRIM, след това AutoCAD те пита за това спрямо какво искаш да изтрие. Избираш дадена затвпрена полилиния , след което може да кликнеш вътре или извън нея. Ако кликнеш извън нея всичко извън нея ще е "тримнато", ако кликнеш в нея ... всичко в нея ще бъде тримнато.

Много благодаря, за тази команда не можех да се сетя.

Моля, Росен.

Супер е, че ти е свършила работа за справяне със ситуацията.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация