Защо ми излиза грешка #VALUE  при поставяне на колонката "Тотал"?

Microsoft Excel Тайните на Excel

Здравейте! Направих си експеримент, при който копирах таблицата от един отворен файл на ексел в друг - копирах този от сегашният урок в този,с който напоследък работим в уроците. Дотук -добре - всички данни ми се запазиха, както и формулите:

Проблемът идва, когато отворя нов Sheet и искам да направя показаното във видеото. Ето какво се получава при копиране на копирам колонка "Разходи" и колонка "Тотал":

Забелязвам, че при картинка 1 и при картинка 2, това, което излиза в полето за въвеждане на формули е едно и също, но при копиране в нов sheet изведнъж ми дава грешка в стойността.

Здравейте Елена, пробламе на формулата, е че тя реферира към зададена таблица/именувано пространство. За да "сработи" формулата има две решения: * добавя се допълнително пътя до таблицата (името на таба, в който е таблицата и после знака "!"), така Excel ще знае къде да търси данните * дефинирате таблицата глобално за този excel файл (през Formulas -> Name Manager). Удобството на втория подход, е че не променяте формулата, независимо в кой лист сте в този документ. Поздрави.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация