Мога ли да споделя нещо?

MS Project Професионални навици за развитие Самоусъвършенстване Личностно развитие Мотивация Организация Полезни навици

Здравейте! Това е един от любимите ми методи за четене с цел запаметяване на дадена информация. Несъзнателно съм го правила в училище, а сега, докато чета, си записвам това, което ми е харесало. Препоръчвам го, много е полезно и приятно. Искам да благодаря за ценната информация, която получавам от всеки един урок, а този специално курс е изключително интересен и полезен! Поздрави на целия екип!

Вече е направено. Тук друг въпрос няма.

Наистина не само малки,но и големи правят това съзнателно или не и винаги е от полза.И аз благодаря не само за ценната информация, а за вдъхновяващия начин по който е поднесена, защото много хора знаят за нея,но не я изпълняват. Изпълнява се винаги нещо, което е поднесено по интересен начин и което сме успели да осъзнаем, че се отнася конкретно за нас и за наше добро.

По-добре би било да се вадят определени цитати, чиято дължина всеки сам си определя. При всяко положение би било полезно да се прави системно лична картотека и бибилография на прочетеното, като се запишат : пълното име на автора, пълното заглавие и подзаглавие, издателство, място на издаване, година на издаване, основни теми, които ,при електронна обработка , впоследствие могат да се превърнат в тагове, резюме, лични бележки, по-големи лични коментари. На последното обръщам специално внимание. Коментарите развиват нашето критично мислене, като при това се ползва една добра основа. Цели книги не е добре да се преписват механично.

Имам изписани около 30 тетрадки с цитати от прочетени книги. Понякога хващам някоя произволна тетрадка, прелиствам я и започвам да изпитвам емоцията на дните, в които е писана. Оживява като на кинолента. Като машина на времето е.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация