Как социалните мрежи могат да те разнесат с регистрацията ти, снимката ти пред Microsoft ако имаш нелегален WIN и евентуално и приложения.

Microsoft Windows OS Трикове и тънкости с Windows 10

Определено със инталирането на кое да е приложение, вече имат всичко за теб :) ... какво харесваш .. -> съответно ти предлгат да си купиш това което си търсил и харесваш.... как изглеждаш :)

Определено се почувствах наблюдавана като се срещнах с win10, а особено с Кортана. И не само. За да работи с пълен потенциал и е нужен достъп до имейли, календари, пароли, контакти, гласови данни местонахождение.. а и евентуално телефонното устройство. И всички данни изпраща на Майкрософт. В декларацията за поверителност казват, че всичко е под наш собствен контрол и за собствено удобство. Не съм убедена каква част от истината е това, но гледам доста подозрително “помощника“ си. не съм сигурна защо толкова ми прави впечатление, след, като Гугъл вече така или иначе знае доста за нас. Та се чудех с кого още евентуално споделям файловете и бележките си ако ги прехвърля в облак? Като “one drivе“ например?

Знаейки предварително това, наместо да сядам избръснат и сресан пред лаптопа, залепих камерката и микрофона с PVC изолирбанд. Те не оставят следи от лепило и след разлепване се залепят с лекота отново.

Специално за Firefox има Facebook Container, който изключва достъпа на социалната мрежа до всички други дейности на браузъра. Много съм доволен от него.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация