Може ли да се прехвърли таблица от Excel в Word, при което формулите да бъдат активни и да може да се работи с тях и в Word?

MS Word

Имаме таблица в Excel от 1000 реда (примерно), която трябва да прехвърлим в Word. Но след въпросното прехвърляне искаме да имаме възможност за работа с формулите в Word. Възможно ли е това нещо и как се прави?

Здравей, възможно е, да. Копираш таблицата от excel, отиваш в word и избираш Paste special -> Microsoft excel worksheet object. След това с двоен клик в нея ще се отваря в среда на excel и ще може да се редактира.

Благодаря ти, Маргарита Николова, за отговора. Този метод ми е познат. По-скоро целта ни в моемнта е, при прехвърлянето на таблицата, тя да заеме същият обем страници, които заема в Excel. Реално погледнато, не сме наясно, дали практически това е възможно. Тъй като, при горе-споменатия метод, таблицата се прехвърля в рамките на една страница и се активира след дабъл клик върху нея.

Тук и аз удрям на камък, не съм 100% сигурна дали не е възможно.

Друг вариант е да се избере Paste link и Formatted text (RTF) вместо като обект. Така се разпределя на много страници в Word, но промените трябва да се правят в Excel и след това да се дава update в Word.. А за абсолютно същия обем страници, може би трябва да се поиграе с page layout-a.

Ако се намери друг начин и на мен ще ми е интересно да го разбера :)

Има вариант да вмъкнем Excel Worksheet, в него да Paste-нем маркираната в Ексел таблица, след което може да разтегнем полето до размера на таблицата, да редактираме формулите докато сме в Word. Единствено не откривам как се прави връзка с Ексел, тоест след промените в Word да се актуализира и таблицата в ексел.

А защо е необходимо таблицата да се прехвърля в Word и след това да се работи с нея в Word?

Какво искате да постигнете?


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация