Как да напиша в разширено поле?

Microsoft Excel

Как мога да напиша в разширено поле,например"ползване на туристически пакет"и два реда по-долу да напиша, да/не И как мога да поставя ивица със син цвят,вертикално и отвесно около създаден документ.

Здравейте,

Ако искате да пишете в една клетка на няколко реда, то преминаване на долен ред в рамките на клетка става посредством настискане на клавишната комбинация Alt + Enter , когато сте в режим на редакция - снимка 1 позиция 1.

Снимка_1


Може ли да поясните какво имате предвид ивица със син и цвят... мое би мате предвид страниците да се разпечатват със сини рамки или?Малко ако може да поясни какъв точно ефект очаквате за да сме по-полезни във форума.


Здравейте.Искам този документ,който създадох,около него да сложа ивица или както казвате рамка от четирите му страни,т.е.например от A до Z от най-горното очертание на таблицата и от буква Z да се спусне надолу до клетка с номер 25 и да се даде на ляво до самото число и след това да се даде нагоре т.е. да направя рамка със син цвят.Благодаря Ви предварително.

Здравей, селектирай обхвата от таблицата, които искаш да направиш в рамка.

Това което си описал ти е че искаш да маркираш обхвата до Z колона и 23 ред.

Отиди на стрелкичката в долния десен ъгъл на панела Font (снимка 1 позиция 1), следва да ти се отвори прозореца Format Cells (снимка 1 позиция 2), след това отиди на раздела Border (снимка 1 позиция 3), след това от полето Style (снимка 1 позиция 4) избери дебелина на линията от рамката, след това отиди кликни на стрелката на падащото меню Color (снимка 1 позиция 5), след това си избери цвят (снимка 1 позиция 6), в твоя случай син. След което избери каква точно да бъде рамката, избирайки outline (снимка 1 позиция 7), следва да направиш рамка около избрания от теб обхват. С ОК (снимка 1 позиция 8) запази направените промени.

Снимка_1

Резултатът е на снимка 2.

Снимка_2


Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Проблемът е, че никъде на екрана няма бутонче "Appy" предполагам - поне при мен е така - явно зависи от вида браузер, който се използва, евентуално защитата!

Прозорецът Format Cells може да бъде отворен и чрез: десен бутон и избор от падащото меню или чрез натискане на клавишните комбинации Ctrl+1или Shift+F10. Лек ден и успехи!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация