Как да отворя наскоро затворен документ в MS Excel / MS Word?

Microsoft Excel MS Word

В менюто Open в Excel / Word в Recent Workbooks / Recent Documents се появява само един документ, независимо че преди това съм отварял повече от един файл. Прегледах опциите и в двете програми, но не постигнах положителен резултат. Работя с Microsoft Office 2013.

Здравейте,

Погледна ли опцията показана на снимка 1 позиция 5. Там какво число е записано?

Снимка_1

И в двете програми в позиция 5 от снимката, при мен е числото 20. Странното е, че ако даунлоудна файл от Аула, то този файл остава в Recent documents. Ако отварям от My documents, този файл в последствие не се вижда в Recent documents.

А в горната позиция на Show this number of Recent Document, колко е зададено

Имате ли възможност за застопоряване (Pin - ване) на тези два файла.

Благодаря за отговорите на моите въпроси до тук и Вашето желание да ми помогнете. Проблемът всъщност не е в тези два файла, които виждате на снимката. Проблемът е, че когато отворя друг файл, работя по него (или не) записвам го (или не), затварям и след това при следващо стартиране на Excel, този файл просто липсва в Open, Recent Workbook. За информация - MS Office 2013, с който работя е закупен и инсталиран официално.

Тези два файла имам възможност за застопоряване.

Добре, застопорете и след това да видим дали ще се покажат последно отваряните.Ако не се получи на мен ми прилича на бъг, който не съм срещал. Ако проблема остане препоръката ми е директно да пишете на Microsoft или на техния доставчик за България и да погледнат проблема.

Благодаря! И на мен ми се струва, че е някакъв бъг. Ще пиша до Microsoft.

Здравейте. Възможно е да имате програмка за оптимизиране и почистване, която да почиства периодично регистрите, диска и при нея да е заложено и да "премахва" файловете, които последно са отваряни ако тя е стартирана след отварянето, работата и затварянето на файловете.

Здравей Краси, В крайна сметка открих проблема с наскоро отваряните файлове: Наскоро бях се регистрирал и вписал през Google Chrome в OneDrive. Оказа се, че през приложенията на Microsoft Office, също трябва да се впиша. Направих го в Excel, след което се оказа, че Microsoft Office ме е вписал автоматично в останалите приложения – Word, PowerPoint и т.н. Сега вече гореописаният проблем изчезна.

Супер, радвам се.... не знаех за подобен случай.

Много ти благодаря, че го сподели.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация